Socionikos forumas

Dabar yra 28 Kov 2024, 23:14

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 132 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Intuityvus loginis ekstravertas - Don Kichotas
StandartinėParašytas: 27 Geg 2004, 09:27 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 24 Geg 2004, 16:02
Pranešimai: 1585
Don Kichotas

"Išradėjas"
Iracionalus intuityvus loginis ekstravertas
Kvestimas, pozityvistas, konstruktyvus, demokratas

Apibendrinantys bruožai

Tai nepavargstantis naujų įdėjų generatorius, nuolat ieškantis naujovių, parodantis senų metodų ydas, paaiškinantis, kaip jas pakeisti. Jis mąsto abstrakčiai, linkęs tirti paslėptų objektų esmę. Gana įžvalgus, bet nemoka savo minčių aiškiai išdėstyti kitiems - jo idėjos atrodo šiek tiek "miglotos". Don Kichotas lyg rentgenu permato kiekvieno objekto potencines galimybes ir jėgą, bet įrodyti ar parodyti kitiems negali.

Šio tipo žmonės stengiasi sukaupti daug ir įvairios informacijos: daug ir sistemingai skaito, lanko paskaitas. Be problemų jam neįdomu. Mėgsta kuo sunkesnes užduotis. Moka aktyviai ginti savo interesus. Grasinimai ir gąsdinimai mobilizuoja jėgas. Renka informaciją apie žmones. Jaučiasi atsakingi už visas gyvas būtybes ir jei jai gresia pavojus - Don Kichotas tampa labai agresyvus. Jis gina visa kas gyva.

Nepastebi žmonių išvaizdos, jų aprangos. Kovotojas už teisybę, nekenčia melo.

Santykiai su žmonėmis

Dievina draugiją. Elgiasi laisvai, nevaržomai. Pradeda pokalbius ir visuose dalyvauja. Diskusijose emocionalus, jos nenuobodžios. Lengvai atpažįsta kito žmogaus sugebėjimus iš šio kalbos, elgesio, įpročių. Vengia paviršutiniškų, pilkų žmonių. Į bendravimą žiūri kaip į darbą, bendravimas su jais - naudingai praleistas laikas. Jį traukia nemokančios išreikšti save asmenybės, ir jis su malonumu padės gabiam žmogui parodyti kaip tai padaryti. Prisiriša prie tų, su kuriais sieja bendra veikla. Mėgsta užsiimti tuo kas įdomu, nesvarbu ar tai naudinga. Pabrėžia savo demokratiškumą, stengiasi būti objektyvus ir teisingas.

Gali būti geras organizatorius - suorganizuoti ką nors iš nieko. Bet viską iki detalių jam padaryti sunku. Jei nori, kad tai padarytų, reikia sakyti, kad tai svarbu žmonėms ar pan. Žino, ko žmonėms reikia, bet laukia, kad šie patys tai pasakytų. Tada padeda. Žmogus - viena svarbiausių jo tyrinėjimų sričių, užklaustas apie žmogų, papasakos viską, ką žinojo. Todėl dažnai vadinamas skundiku.

Apie jausmus nekalba. Nesupranta, kiek galima priartėti prie žmogaus. Nebijo eiti prieš nusistovėjusias nuomones. Todėl ir artimiesiems nepriekaištauja, nes tuo lyg kištusi į jų jausmus. Mėgsta prisiimti atsakomybę, bet nepripažįsta jokių pareigų, net draugams. Jis myli visus, kas myli jį. Jis įsitikinęs, kad visi žmonės geri, visi rūpinasi vienas kitu. Nemėgsta būti pavyzdžiu kitiems, su geru - jis geras, su piktu - piktas. Kai Don Kichoto nuotaika gera - jis stiprus, aktyvus, pasaulis jam atrodo nuostabus , ir atvirkščiai. Spaudžiamas gali tapti agresyvus. Jam būtina turėti darbą ir mylimą žmogų, kitaip jis puola į depresiją, iš kurios nemato išeities. Draugiškumo demonstravimas, sveikas jumoras, komfortas, teigiamos emocijos jį įkvepia kūrybai.

Darbas

Don Kichoto darbą būtina pastebėti ir įvertinti. Nepakenčia griežtos darbo reglamentacijos. Jei kuo susidomi, gilinasi iš esmės, nori apie tai sužinoti daugiau. Tai tyrinėtojas, visada turintis naujų idėjų ir projektų. Gali dideliame informacijos sraute rasti netikėtą problemos sprendimą ten, kur nematė kiti. Išsiblaškęs, nuolat pameta smulkius darbus. Kartais būna paskendęs mintyse, net nemato aplinkinių. Jei pamato, kad tas dalykas neturi perspektyvos, meta jį ir imasi naujos veiklos. Būtina, kad veikla būtų reguliuojama iš šalies. Dirba daug, neapskaičiuodamas savo galimybių, tad pervargsta. Nežino kada sustoti. Geriausiai dirba savarankiškai, laisvu grafiku, patinka dinamiškas, reikalaujantis daug judėti, keliauti darbas.

Apranga, tvarka

Domisi globalinėmis problemomis, todėl buičiai neskiria dėmesio, ten - chaosas, ir tame chaose pats mažai orientuojasi. Daiktai mažai domina. Pats nemėgsta palaikyti tvarkos, rūpintis savo išvaizda. Gali vaikščioti tais pačiais drabužiais ir išgyvena dėl nepakankamai geros savo išvaizdos, bet visada sugalvoja pasiteisinimą. Sunkiai palaiko tvarką ir darbo vietoje. Kasdienių poreikių ir buities klausimais nuolaidus.

Laikas

Stengiasi būti punktualus, bet paprastai taip nesigauna. Vertina savo ir kitų laiką, nemėgsta jo leisti tuščiai - jei draugijoje jam neįdomu, tai išeina savais reikalais.

Negalima reikalauti

Praktiškumo, taip pat ir idėjų srityje, punktualumo, pareigingumo, darbų nuoseklumo ir užbaigtumo, nuolatinės tvarkos buityje ir darbe, kokybiško rutininio darbo.

http://www2.omnitel.net/sauliusb/tipai.htm#don


Paskutinį kartą redagavo Liepa 19 Rgs 2008, 13:06. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Geg 2004, 10:45 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 24 Geg 2004, 16:02
Pranešimai: 1585
Aprasymas pagal A. Augusta:

http://www.socionics.org/type/type_aentp.html


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lie 2004, 13:00 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 12:34
Pranešimai: 895
Pagrindinė Don.Kichotė  :wink:



                                                     


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lie 2004, 17:18 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 24 Geg 2004, 16:02
Pranešimai: 1585
Kaip gerai sugalvojai, Socion!


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Lie 2004, 11:13 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 24 Geg 2004, 16:02
Pranešimai: 1585
Vartotojas 2, diskutuoti apie tipo nustatymo kriterijų sąmoningumą ir nesąmoningumą ateik į tipų diagnozavimą, čia tegu būna skirta tik aprašymams, ok? Tagi, laukiu naujos temos !  :happy:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Lie 2004, 16:06 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 01 Sau 1970, 03:00
Pranešimai: 1466
Tiesiog perkėliau savo žinutę


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Spa 2004, 18:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Latex rašė:
Liepa, o kas tu esi jei ne paslaptis?
Ne, ne paslaptis. Čia mes visi daugmaž žinome viens kito tipą. Rytoj pasakysiu savąjį, gerai? O dabar - tiesiog įdomu, kokiu tipu aš atrodau Dreizeriui?  :wink: (Neverčiu spėlioti, bet gali pabandyti pasipraktikuoti).

P.S. Aš labai mėgstu dar vieną puslapį - http://www.socionics.org/type/
O Čia to puslapio pradžia - http://www.socionics.org/


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2004, 15:37 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 01 Sau 1970, 03:00
Pranešimai: 294
Liepa, esi Don Kichotas :smile:

Man atrodo tau  tinka šie Donkichoto bruožai:

1. Jis mąsto abstrakčiai, linkęs tirti paslėptą objektų esmę. (Sprendžiant iš daugelio pasisakymų forume sutikčiau su šiuo teiginiu)

2. Šio tipo žmonės stengiasi sukaupti daug ir įvairios informacijos: daug ir sistemingai skaito, lanko paskaitas (nebejotinai tinka, pasisakymai labai prasmingi tik kiek išplėsti, sunkiai suvokiama esmė)

3. Renka informaciją apie žmones (be komentarė  :smile: )

4.Jaučiasi atsakingi už visas gyvas būtybes ir jei jai gresia pavojus - Don Kichotas tampa labai agresyvus. Jis gina visa kas gyva. Nepastebi žmonių išvaizdos, jl aprangos. Kovotojas už teisybę, nekenčia melo. (pastebėjau kad taip, nors ir mažai pažįstamos bet būdingas bruožas)

5.Dievina draugiją. Elgiasi laisvai, nevaržomai. Pradeda pokalbius ir visuose dalyvauja. (sutinku visiškai, kaip realybėje taip ir virtualybėje)

6.Gali būti geras organizatorius - suorganizuoti ką nors iš nieko (puiki meetu organizatore)

7.Žmogus - viena svarbiausių jo tyrinėjimų sričių, užklaustas apie žmogų , papasakos viską, ką žinojo. Todėl dažnai vadinamas skundiku. ( :happy:)

Na ir dar  daug kas. Atsitiktinai sužinojau, o po to mėginau Tau pritaikyt. Pati nenustatyčiau.. mažai patirties bei mažai pažįstamos. :wink:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2004, 18:20 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Taip, Latex, sakiau, kad tai ne paslaptis....

Tipų aprašymus kuria irgi tam tikri tipai. Esu skaičiusi daug jų. Su vienais sutinku, kitiems prieštaraučiau.

Tarp kitko, gal Tau idomu būtų įsidėmėti vieną pavardę - V.I. Stratijevskaja (tipas ESI - Dreizeris).

Skaitant visada reikia turėti omenyje, kad tą charakteristiką rašė "tipas", kurio požiūris yra toks, o ne aprašomas tipas yra būtent toks. Įvairių autorių to paties tipo aprašymuose esu sutikusi tiesiog diametralių prieštaravimų, paneigiančių vienas kitą.  Manau, kad savo tipą autorius labiausiai jaučia. O tų tipų, su kuriais yra nepalankūs santykiai (konfliktiniai, super-ego ar pan.), kai kurie elgesio niuansai aiškinami visiškai kitaip. Gal čia ir pasireiškia tas fenomenas, kad nesuvokiami vidiniai motyvai.

Nežinau, ar ŠIOJE temoje tinka komentuoti kito tipo bruožus...

Dėl Don Kichoto konkrečiai sau nesutikčiau, kad "daug ir sistemingai skaito". Manau, kad ryju kas papuola. Absoliučiai jokios jokios sistemos. Bet pasiimu tai, ko man reikia, sujungiu iš įvairių sričių. Beje, apie informaciją - gana dažnai kuri reikalinga, pati pas mane reikiamu laiku ateina, tarsi pasipainioja.

"renka informaciją apie žmones". Jei turima omenyje apskritai apie žmogų, o ne konkrečius žmones - tada sutikčiau. Esu ta, kuri tokio tipo "naujienas" sužino paskutinė. Mokslinėje fantastikoje domina irgi - žmogus, jo galimybės.

"pradeda pokalbius ir visuose dalyvauja" Ne visada. Studentavimo metais, tiriant grupę gavau patį didžiausią intravertiškumo balą.  Iniciatyvos galiu imtis tik tada, kai jaučiu kad pokalbis galbūt vystysis; arba kai kitas žmogus dėl kažko drovisi pradėti.

"organizatorius" čia slypi visai kitas niuansas - reaguoju veiksmu, o ne svarstymais. Todėl galima kalbėti tik apie tas situacijas, kurios reikalauja tuoj pat veikti.

"užklaustas apie žmogų papasakos viską, ką žinojo" Ką pats įžvelgė - sutikčiau. "Skundiko" pravardė gali būti užsitarnauta dėl to "kovojimo už teisybę" (kaip ją suvokiu). Griežtas yra konfidencialumo supratimas. Net viešajame transporte nemėgstu su kolegomis kalbėti apie žmones - nesvarbu, kad ten aplinkui nepažįstami. Panašios garsios kalbos, aptarinėjimai mane trikdo.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2004, 20:23 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 09 Bir 2004, 11:15
Pranešimai: 356
Na, žinai, Liepa, kad sutinku su tavo pastabomis... Aš juk irgi Don Kichotas, ir man kai kas iš aprašymo užkliuvo. Tarp jų - ir šios pastabos. Ir dar - kad Donai nemėgsta tvarkos. Aš neapkenčiu betvarkės.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2004, 21:01 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Teigčiau, kad Donai mėgsta tvarką sąvokose, schemose. t.y. jų užbaigtumą.

Realiai - bent jau aš tvarkos ar netvarkos nepastebiu. Esmė ne objektų išsidėstyme (tvarką galima suprasti ir taip!).

Ko gero, sutikčiau, kad tikrai nemėgstu tvarkos - ideali, pedantiška tvarka mane netgi biesina.

Ant mano stalo visada kūrybinė betvarkė. Bet tai man netrukdo. Atvirkščiai, jei kas prilenda "sutvarkyti" - nieko neberandu.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2004, 21:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Tiesa, negriaunu ir kitų "tvarkos". Palieku kaip radau. Neliečiu svetimų daiktų.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2004, 22:15 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 09 Bir 2004, 11:15
Pranešimai: 356
Va čia irgi matau panašumą...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Spa 2004, 20:07 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 01 Sau 1970, 03:00
Pranešimai: 294
Gerai tada nesakysiu nieko apie Doną jei manot kad čia netinka. Aš vis baiginėju tą ilgą testą.. niekaip neužbaigiu.. Kažin, gal neveiks, kad taip po 20 klausimų atsakinėju kas dieną. Nes jei griebčiau vienu ypu tiesiog į galą pradėčiau "meluoti" nes man atsibostų ir stengčiaus greičiau jo atsikratyt :confused:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Spa 2004, 21:49 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 09 Bir 2004, 11:15
Pranešimai: 356
aš va taip ilgai tempiau, atsakiau, išsiunčiau, bet atsakymo taip ir nesulaukiau kažkodėl... :sad:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 132 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 87 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007