Socionikos forumas

Dabar yra 29 Kov 2024, 02:01

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Scientijus
StandartinėParašytas: 27 Lap 2010, 11:37 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Scientijus norėtų paprašyti, kad padėtume nustatyti jo tipą. Jis atsakė į anketos klausimus.
Kol kas mūsų forume atjungta registracija - todėl tenka bendrauti per tarpininką (SKYPE). Įdedu jo atsakymus. Galite komentuoti, klausti papildomų klausimų. Jis skaito forumą. Savo atsakymus kol kas irgi atsiųs per SKYPE - įdėsiu.
Tikiuosi, netrukus pats galės prisiregistruoti forume...

Taigi - SCIENTIJUS

1. Sakykite, ką jumyse labiausiai vertina draugai? Kokias savybes jie išskiria?
draugiškumas disciplina supratingumas ryžtingumas linksmumas...
Kaip manote, ar jie teisūs?
manau kad taip

2. Kokias savybes Jūs ypatingai vertinat žmonėse? Su kokiais žmonėmis draugaujate? Kodėl?
Vertinu supratingumą savęs nesusireikšminimą patirtis ( ivairiuose dalykuose) nenusistatymą geraširdiškumą teisingumą nuoširdumą

3. Kaip susidarote nuomonę apie žmogų su juo susipažinę? Į ką kreipiate dėmesį?
susidarau pagal bendravima stengiuosi pirma pažinti žmogu iš vidaus stengiuosi suprasti jo asmenybes norus aktualijas žinias nusistatymą ir panašiai...

4. Kaip reaguojate, kai kas nors vėluoja? Kaip kovojate su savo vėlavimais? Kiek turi užtrukti žmogus, kad Jūs jį laikytumėte pavėlavusiu?
reaguoju neigiamai manau tai neatkreipimas i susitarto susitikimo asmens laiką savanaudiškumas kada veluoja 10minučių dar nieko... 15-20min ir toliau skaitau velavimu ir neatsakingumu.
Visada stengiuosi susitvarkyti viska iki laiko kada reikes išvykti jog nepaveluociau i susitikimą...(bet ne visada pavyksta vis del to stengiuosi)

5. Kas Jums yra jaukumas, komfortas, patogumas? Tai skirtingos sąvokos ar tapačios?
Ką darote, kai norite jaukumo? O kai norisi komforto?

jaukumas ir komfortas panašu - man tai tas pats... patogumas kas kita. patogumas man tai kada žmogus susidaro salygas pagal kurias gali greiciau atlikti norima veikla ar panašiai.
Kada noriu jaukumo stengiuosi susidaryti šilta jaukia atmosfera namuose ar panašiai. Komforto man norisi mažiausiai todel nežinau - retai tai darau...

6. Ar Jūs visada žinote, kokie drabužiai Jums tinka? Kodėl?
Manau kad žinau bet tai jau skonio reikalas kažkam tai gali ir nepatikti...
Kaip priimate sprendimą, pirkti ar ne kokį nors drabužį?
Priimu kada matau jog man tai gražu patogu ir drabužis yra kokybiškas šiltas ar panašiai

7. Ar Jums svarbu, kad Jūsų išorę pagirtų, ar tai nėra būtina?
O jeigu Jus kritikuoja?

tikrai nebutina -nesvarbu. svarbu patikti paciam sau... jeigu kritikuoja mano išore ignoruoju - nekreipiu demesio nes tai visgi labiau skonio ir supratimo reikalas...

8. Ar Jums būdinga patarti kitiems, kokie drabužiai jiems tiktų nešioti? Kodėl?
Retkarciais patariu bet retokai pasitaiko - manau nelabai būdinga.kodel? tik bandau pateikti savo supratima...
O kaip Jūs reaguojate į panašius patarimus savo adresu? Kodėl?
O reaguoju teigiamai kada patarimas daug maž atitinka mano supratima.kodel? priimu tai kaip pagalba - patarima - kitaip sakant ne už gryna piniga

9. Ar atkreipiate dėmesį į tai, kaip rengiasi Jūsų kolegos?
Ar iš karto pastebite žmogaus atsinaujinimus?

Atmestinai pastebiu. taip pastebiu iš karto

10. Aprašykite savo mylimus kvepalus. Kaip jie kvepia? Kodėl Jūs išsirinkote būtent juos?
pavadinimų nepažystu bet traukia gaivūs švelnūs kvepalai. Kodel? Nes atitinka mano skoni - patinka

11. Įsivaizduokit, kad sugedo Jūsų kompiuteris/televizorius/skalbimo mašina, ką darysite? Kaip apskritai reaguojate į situaciją, kai staiga kažkas sugenda pačiu nepalankiausiu momentu?
Reaguoju ramiai ir stengiuosi kuo greiciau išspresti gedimą jeigu yra galimybe padarau tai pats kad galeciau greiciau atlikti reikiama veikla.O jei jau gedimo neišmanau kviečiu specialistus...

12. Tarkim, vadovybė Jums pavedė atlikti kokį nors darbą, kokio nors bendro projekto dalį, o Jūs to neatlikote (arba nesusitvarkėt su darbu, arba pamiršot...). Ką jaučiate tokioje situacijoje? Kiek ji Jums būdinga?
jauciu neatsakinguma ir "apsileidima" . Beveik nebūdinga

13. Ką Jūs darote, kai likus savaitei iki algos mokėjimo pas Jus pasibaigia pinigai? Ar Jums taip nutinka?
nenutinka o jei jau nutiktu stengciausi kažkaip išsilaikyti iki algos nesiskolindamas.

14. Kas yra darbas? Kam iš viso reikalingas darbas? Kokie yra kriterijai, pagal kuriuos galite nustatyti, susitvarkote Jūs su darbu ar ne?
darbas manau tai veikla kuri patinka žmogui arba butinumas komfortiškai gyvent.Susitvarko ar ne kriterijai butu kada laiku žmogus susitvarko be jokiu keblumu su tuom.

15. Koks yra kokybės ir kiekio tarpusavio ryšys?
Kaip nustatote perkamo daikto kokybę, ar jūs į ją kreipiate dėmesį?

Manau kokybe svarbiau nei kiekybe tarkim vienas rašiklis kokybiškas patvarus patogus man daug geriau nei daug spalvotu nekokybišku ir nepatogiu tokiu atveju gausis kreivas raštas ir panašiai. bet kitu atveju pavž. drabužis man geriau daug visokiu nei vienas kokybiškas labiau megstu ivairove.Bet cia greiciausiai tik su drabužiu daugiau variantu kolkas nesugalvoju

16. Kaip Jūs įsivaizduojate įdomų darbą? Aprašykite smulkiau.
Man idomus darbas atrodytu nemonotoniškas gal kiek greitesnis kada darbe vyksta ivairove kada reikia atlikti sau idomias veiklas tarkim žmogaus vidinio pasaulio tyrinejimas arba tyrinejimas ieškojimas atpalaiduojanciu tašku žmogaus fiziniame kune kažkoks supažindinimas su dalykais bendravimas ir panašiai man atrodo įdomus darbas...

17. Kiek laiko Jums prireikia, kad įsilietumėte į naują kolektyvą? Ką darysite, kad tai įvyktų?
Visu pirma stengsiuosi pažinti kolektyvo būdą supratimą ir interesus į ką kolektyvas atkreipia demesį ar kas jiem daugiau mažiau įdomu aktualu ir tuomet bandau tai pritaikyti kažkaip išsireikšti jų nuožiūra teigiamai ar panašiai...dažniausiai pavyksta greitai kelių dienų ar kažkas panašaus (priklauso dar visgi nuo kolektyvo...)
Kaip suprasite, kad kolektyvas Jus jau priėmė?
Suprasiu kada prieme kai bus manes išklausoma nuoširdžiai ir šiltai bendraujama.

18. Ar Jūs dažnai ginčijatės? Kodėl?
Ginčas ir diskusija- tai vienas ir tas pats?
Ar galite pripažinti, kad buvote neteisi(-us)? Ar tai Jums lengva?

stengiuosi vengti gincu bet kartais tenka kartais atrodo klaidinga žmogaus nuomone ir kada bandau atvesti i teisingesne (mano nuomone) gaunasi kaip ginčas. diskusija man yra bendras dalyko supratimas kažko aiškinimasis. Gincas tai kada bandoma paneigti ar įbrukti savo nuomone į dalyką ar panašiai nors kartais gaunasi panašu ir i bendra supratimo ieškojimą bet tai nutinka retai (toks atvejis panašus i diskusija)

19. Ar Jums būdinga pirmam po kivirčo eiti taikytis? Kodėl?
Ar galėtumėt susipykti savo iniciatyva? Kodėl?

Retai toks atvejis nutinka ir jeigu lieku kaltas aš būdinga jei ne nebūdinga...Nes manau toks elgesys teisingas. Negaleciau susipykti man tai nebudinga stengiuosi palaikti harmoningus ryšius su visais visom savo išgaliom. nes nepykanta man nera artimas jausmas tai man atrodo bereikšmiška ir bereikalinga.

20. Artimas žmogus kažkodėl nepatenkintas, vaikšto susiraukęs, nesikalba. Kaip reaguojate į panašią situaciją? Ką darote?
Stengiuosi suprasti kas ne taip ir kažkaip teisingai pakreipti link sprendimo.Tokiu atveju paguoda man atrodo tik bėgimas nuo sprendimo ar kažkas tokio stengiuosi sugriežtinti.

21. Ar galite nustatyti, kokia žmogaus nuotaika? Kaip Jūs ją matote?
Taip galiu. jauciu tai o kartais galima ir pamatyti iš to kaip žmogus reaguoja i tam tikra pasakymą ar panašiai kaip žmogus šneka...

22. Ar galite pakeisti žmogaus nuotaiką? Kaip tą darote?
Taip galiu bet ne visada priklauso nuo to ant kiek stipri kažko paveikta nuotaika ar panašiai. Dažniausiai prajuokinu pralinksminu sugalvoju kažką idomaus smagaus linksmo kartais sutvirtinu atvedu i supratimą kas išlaisvina iš blogos nuotaikos žodžiu buna ivairiu variantu pagal juos skiriasi veiksmai išsakiau labiausiai budingus man veiksmus - dažniausiai taikomus. Kartais sprendimas buna spontaniškas.

23. Kas Jums svarbiau: mylėti, ar būti mylimam? Kodėl? Kaip Jūs jaučiatės situacijoje, kai meilė be atsako? Kaip elgiatės?
Myleti man svarbiau. O tai turi atsaka ar ne nelabai ir turi man reikšmes reaguoju i tai neutraliai...ė

24. Kaip Jūs matote, jaučiate, suprantate, kad žmogui Jūs patinkate ar ne? Ar dažnai suklystate tai vertindami?
Jeigu Jums kažkas sako, kad Jūs jam patinkate, kaip į tai reaguojate?

Kartais galima pastėbeti pagal jo žvilgsnį į mane kartais pagal tai kaip bendrauja bet dažniausiai
pajaučiu. Kolkas dar nesuklydau. Priklauso nuo situacijos kada man pačiam žmogus patinka atsakau tuo pačiu t.y reaguoju teigiamai priešingu atveju stengiuosi kažkaip nenuskausminti žmogaus ir švariai išsisukti iš situacijos.

25. Kas yra dvasingas, harmoningas žmogus? Kas yra neharmoningas arba nedvasingas žmogus?
Ar Jūs harmoninga(s)?

dvasingas harmoningas žmogus man yra tas kuris save pažysta žino kas jis supranta gyvenimo esme savo būvį tas kuris išlieka ramus betkokioje situacijoje žvelgia į gyvenimą su taika ir meile nekenkia aplinkiniams.Neharmoningas arba nedvasingas tai kuris lengvai ir greitai del menkniekiu supyksta užsiliepsnoja yra nestabilus nesupranta kas kame kas jis yra ir kam jis čia nesupranta saves kelia būtinimus ar norus iš neišmaniškumo iklimpęs i materialių patogumų norų malonumų liūną. kenkia kitiems yra egoistiškas savanaudiškas kada su tuo savanaudiškumu egoistiškumu kenkia kitiems...

26. Kaip praleidote paskutines atostogas (pažymėjot gimtadienį, sutikot Naujus metus- pasirinktinai). Pusę puslapio teksto.
atostogas praleidžiu visada pasinerdamas i dvasine veikla visu pajegumu joga meditacijas i savęs pažinimą ir panašias veiklas... Neišgerineju nes tai man atrodo bereikalinga.Stengiuosi praleisti laika naudingai ir manau man tai puikiai sekasi.
per gimtadieni prasisedejau bare gerdamas nealkoholinius kokteilius su keliais pažystamais diskutavom tiesiog praleidau ramiai pasiilsedmas vakarą.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 27 Lap 2010, 13:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Bal 2008, 19:43
Pranešimai: 238
Miestas: klaipeda
Lakoniskas zmogus..logikas akivaizdziai..Jei reiketu spet tipa rinkciausi tarp Balzako ir Robespjero..Visgi del priespaskutinio atsakymo susidaro 4/1 kvadros atstovo ispudis.

_________________
:bethics: :wintuition: :blogic: :wsensoric: :wlogic: :bsensoric: :wethics: :bintuition:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 27 Lap 2010, 13:53 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bir 2010, 00:06
Pranešimai: 545
Miestas: Kaunas
Man irgi buvo panasus i Robespjera, :wethics: panasi i roline, kur kalbama apie santykius... Bet sunkiai uzciuopiu :bsensoric: ir :wsensoric: . Paciupinekit kas nors :wink:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 27 Lap 2010, 21:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Na kad sensorika silpna, kalba neatidumas detalėms (pvz. kvepalų pavadinimai nesvarbūs, patinka ir tiek). Na tarsi neturi vertinimo kriterijų, vadovaujasi nuojautomis. Kažkaip mažokai dėmesio aplinkai. Man pasirodė, kad nemokėjo paaiškinti, kas yra komfortas - "su kuo jis valgomas".
Pastebėjau, kad nekenčia monotonijos, mėgsta įvairovę. Ginčą suvokia kaip tiesos, supratimo ieškojimą. Dažniausiai jam tai DISKUSIJA.
Man atrodo, kad sensorika tikrai ne iš stipriųjų (nei :wsensoric: nei :bsensoric: )

Sutinku, kad etika irgi ne iš stipriųjų.

Lieka intuityvus logikas. Kuris iš klubo? Į trečiąją kvadrą nepanašu tikrai... Lieka pirmoji.

Intravertas ar ekstravertas?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 27 Lap 2010, 23:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Bal 2008, 19:43
Pranešimai: 238
Miestas: klaipeda
7. Ar Jums svarbu, kad Jūsų išorę pagirtų, ar tai nėra būtina?
O jeigu Jus kritikuoja?
tikrai nebutina -nesvarbu. svarbu patikti paciam sau... jeigu kritikuoja mano išore ignoruoju - nekreipiu demesio nes tai visgi labiau skonio ir supratimo reikalas...

Ignoruoti kritika dazniausiai megsta loginiai intravertai,ekstravertai arba gincyjasi arba pergyvena ar dar kazka daro, ignoruoja retai..

dvasingas harmoningas žmogus man yra tas kuris save pažysta žino kas jis supranta gyvenimo esme savo būvį tas kuris išlieka ramus betkokioje situacijoje

Saves pazinimas,ramumas bet kokioje situacijoje.Ekstravertas vietoj ramumo labiau veikluma bet kokioje situacijoje butu parases..
sekanciam poste vel saves pazinimas paminetas..idomu ar yra robespjeru kurie tuo neuzsiima :happy:

_________________
:bethics: :wintuition: :blogic: :wsensoric: :wlogic: :bsensoric: :wethics: :bintuition:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Save pažinti labai svarbu Donams. Gali įtakoti skaudžioji funkcija - problemas spręsti juk reikia.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bir 2010, 00:06
Pranešimai: 545
Miestas: Kaunas
Hm, as pastabas apie isvaizda irgi ignoruoju, nors esu GRYNAS ekstravertas! Hamletas! :D na, bent jau tas pastabas, kai is tiesu negaliu pakeisti...

Reiktu prazonduot pagrindines vertybes, kad butu galima kvadra nustatyt... Siaip jau i ekstraverta nera labai panasus, pradzioj galvojau, gal Dzekas Londonas, bet i gala skaitydamas kazkaip atmeciau, 'kazkas' neatitinka...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Aš manau, kad pirmoji kvadra. Tuomet galima ir kitaip prieiti - per iracionalumą ir racionalumą. Panašiau į iracionalą.
Apibendrinant - dėl to, kad logikas neabejoja niekas.
Kaip su sensorika/intuicija
ekstravertiškumu/intravertiškumu
racionalumu/iracionalumu?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:12 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bir 2010, 00:06
Pranešimai: 545
Miestas: Kaunas
Manau, intuicija tikrai dominuoja... Del ekstraversijos abejoju, paklauskit, ar nepavargsta nuo zmoniu ir pan..
Labai abstrakciai atrase, neturiu argumentu, sunku komentuot racionaluma/iracionaluma


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:25 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Bal 2008, 19:43
Pranešimai: 238
Miestas: klaipeda
Liepa rašė:
Save pažinti labai svarbu Donams. Gali įtakoti skaudžioji funkcija - problemas spręsti juk reikia.


Na hm pagavai cia.Dona labai gerai pazystu tik viena..tai kazka sakyt nedrysiu..

Martynas0708 rašė:
Hm, as pastabas apie isvaizda irgi ignoruoju, nors esu GRYNAS ekstravertas! Hamletas! :D na, bent jau tas pastabas, kai is tiesu negaliu pakeisti...

Reiktu prazonduot pagrindines vertybes, kad butu galima kvadra nustatyt... Siaip jau i ekstraverta nera labai panasus, pradzioj galvojau, gal Dzekas Londonas, bet i gala skaitydamas kazkaip atmeciau, 'kazkas' neatitinka...


Na ignoruoji bet speju tai maziu maziausiai nemalonu.Is Scientijaus atsakymo matos, kad jau taip visom prasmem dzin :smile: .Vis tiek manau kad ekstravertas 100% i kritika nereaguoti negali :tongue: Nors aisku jus teisus argumentai per skysti..

_________________
:bethics: :wintuition: :blogic: :wsensoric: :wlogic: :bsensoric: :wethics: :bintuition:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:29 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Perduodu Scientijaus komentarą:
Nuo žmoniu nepavargstu nėra poreikio pasišalinti. Bet nėra taip jog ir pasikraučiau na gal priklauso nuo situacijos. O ir būdamas vienas pasikraunu neišsenku. Manau kad turiu tiek I tiek E savybių, nes kiek atlikinėjau testų o ju atlikau tikrai daug svyruoja dažniausiai tai I tai E :)


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:30 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bir 2010, 00:06
Pranešimai: 545
Miestas: Kaunas
Galit mane tujint :D man 17... Tas tiesa, budami vieni persikrato ekstravertai situacija nuo pradzios iki galo ir pergalvoja tuzina kartu, jei nesureagavo i kazkokia kritika, ypac objektyvia...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bir 2010, 00:06
Pranešimai: 545
Miestas: Kaunas
Hm, idomu. Paklauskit, jam svarbiau myleti ar buti mylimam? Padeti kitam, kad realizuotu save, ar svarbiau, kad jam padetu atliekant kazkoki darba?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:35 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Scientijus pats skaito savo temą... (Tik aš pirmąkart tokio "tarpininko" vaidmenį atlieku) :strange:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Scientijus
StandartinėParašytas: 28 Lap 2010, 01:38 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bir 2010, 00:06
Pranešimai: 545
Miestas: Kaunas
Hm, idomu, jei alfa kvadra, tai lieka du variantai - donas arba robespjeras. Robespjerai labai intravertiski. Su silpnaja :bsensoric: daznai atsiriboja nuo kitu, nemegsta kitu itakos, kada prie ju lenda ir pan. O pas Donus ekstraversija/intraversija svyruoja, pazistu ne viena Dona, taip su jais buna...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 114 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007