Socionikos forumas

Dabar yra 29 Kov 2024, 11:26

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Tipas?
StandartinėParašytas: 21 Lap 2009, 22:03 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 26 Geg 2009, 20:20
Pranešimai: 11
Miestas: Kaunas
Sveiki, taigi... pagal MBTI testa esu INTP, angliska aprasyma http://www.intp.org/intprofile.html skaiciau ir man jis kuo puikiausiai tinka. Noreciau suzinoti koks mano tipas socionikoje, kazkada anksciau dariau testa http://www.socionika.org/testaik.htm ir gavau INTJ, dabar INFP.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 21 Lap 2009, 23:34 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 26 Geg 2009, 20:20
Pranešimai: 11
Miestas: Kaunas
1.Prisimink kokį nors tau įdomų žmogų ir išvardink 5-6 jo savybes, dėl kurių jis tau įdomus.
Jacko Londono knygos "Martinas Idenas" pagrindinis personazas, jis velniskai valingas, atkaklus, protingas, izvalgus.

Kokias savybes turintis žmogus tau atrodo neįdomus?
Pavirsutiniskas, be lakios vaizduotes.

Ar laikai save įdomiu žmogumi? Kodėl?
Pats sau esu neidomus.

Kaip reaguoji, jei kas nors tave pavadina neįdomiu?
To dar nebuvo.

2. Į ką pirmiausia atkreipi dėmesį susipažindama(s), pradėdama(s) bendrauti su nauju žmogumi? Su pavyzdžiu.
I isvaizda demesio per daug nekreipiu, analizuoju sakiniu struktura. Ivertinu kaip jis tai sako, laiko intervalai, energijos kiekis ir t.t.
Is to sudarau bendra vaizda apie ta zmogu ir jo potenciala. Su intuicija numanau galimas pokalbio temas.
Dabartinis mano kambariokas(jo tipo procentai lygiai tokie kokie ir mano) susipazindami is karto pradejom kalbeti apie programavima, kiek kas ismano ir pan... :)
Pries keleta metu lygiai taip ir as buciau pradejes elgtis ir postringauti kaip jis... :)

3.Ar dažnai vėluoji? Kaip žiūri į žmones, kurie vėluoja? Ar rodai jiems savo nepasitenkinimą? Kaip rodai?
Kartais veluoju, bet retai. Tik atkreipiu demesi, kad zmogus veluoja, pasitenkinimo nereiskiu. Nenoriu uzgauti.

4.Kaip jautiesi būdama(s) vienumoje? Nėr kur dėtis, nėr ką veikti ar atvirkščiai?
Kaip vaikas savo smelio dezeje :), stengiuosi planuoti, nes labai daznai laika galiu issvaistyti visai nesvarbiems dalykams.

5.Ką tau reiškia komfortas? Jaukumas? Kiek jie tau svarbūs ir kaip tai kuri?
Komfortas, nevartoju, neturi sis zodis reikmes mano zodyne. Kazkokios aplinkos savybes kartais privercia jaustis jaukiai. Malonu, nera butina.

6.Ar tau malonūs ir būtini komplimentai apie tavo išvaizdą? Kaip reaguoji į kritiką?
Visada viduje supykstu kai kas nors pasako komplimenta. Jei apie isvaizda, tai nustembu ir sutrinku. Kritika priimu saltai, apgalvoju, pripazystu.

7.Kaip reaguoji, kai kas nors sugenda: kompiuteris/televizorius/skalbyklė? Ką darai? Kaip jautiesi?
Anksciau palaukdavau truputi... Dabar is karto sprendziu problemas. Jei tai nera pirmo svarbuvo reikalai palieku daznai...

8.Kas yra praktiškas žmogus? Ar save laikai praktišku(a)? Kaip reaguoji, jei tave pavadina praktišku žmogum arba nepraktišku?
Praktiskas zmogus, kuris greitai atlieka ivairius paprastus buitinius(nebutinai) ir sudetingesnius darbus. Stengiuosi produktyviai dirbti. Reguociau taip:
1054 m. BC Australijos viduryje kengura nusokavo link vakaru 150 metrus ir apsidaire.

9. Kas tau yra ginčas? Kokiais atvejais tu ginčyjiesi? Ar lengvai keiti savo nuomonę, prisipažysti neteisiu? Su pavyzdžiu.
Gincas tai konstruktyvus pokalbis apie sprendziama problema. Tai pokalbis apie mus ir kodel mes taip mastom. Visada stengiuosi suprasti kita zmogu ir pabuti jo kailyje
Daznai atsiranda daug teisingu atsakymu. Logika naudoju tik ten kur jos reikia. Jei oponentas/ai nesupras mano poziurio, nesakau, pasiduodu.

10.Artimas žmogus kažkodėl vaikšto visas paniuręs, nesikalba... Kaip priimi tokią situaciją? Ką darai?
Issiaiskinu kas negerai, pateikiu platesni poziuri i problemos sprendima, bandau pakelti nuotaika.

11. Kaip nustatai, kokia žmogaus nuotaika? Ar pastebi nuotaikos pokyčius kituose? Ar dažnai kinta tavo nuotaikos?
Analizuodamas, labai labai sunkiai, dar visai neseniai pradejau gilintis i savo jausmus, jie gana pastovus ir paprasti, kartais pavyksta paciam pakeisti nuotaika, kartais prireikia kitu pagalbos.

12. Ar gali lengvai inicijuoti konfliktą? Kokios dažniausiai būna jo priežastis? Jei susipykai, ar linkęs pirma(s) taikytis? kodėl?
Taikus nuo gimimo. Jei konfliktiskai susigincijam, stengiuosi parodyti, kad mes nesipykstam, musu tik poziuris skirtingas.

13. Ką jauti ir Ką darai, jei ką nors įžeidei? Kodėl? Su pavyzdžiu.
Tikrai manau, kad neesu ko nors izeides :D. Uzgaves, labai sutrinku, nepasitikiu savim, nezinau kaip tai isspresti. Pavyzdio nebus.

14. Kaip supranti, kas ir kaip į tave žiūri, kokius jausmus tau jaučia? Kaip reaguoji, jei kas nors pasako, kad labai patinki ar labai nepatinki? Kodėl?
Visai nesuprantu. Sutrinku. Intuicija pakuzda. Kaip greitai galiu susikisti peda i burna? Ne mano tai triukas, bet stengiuosi, tikiuosi ledai jau pralausti.

15. Ką tau reiškia taisyklės? Kokios ir kur tavo nuomone reikalingos, o kokios- ne?
Ziuronai mus riboja ir fokusuoja.

16. Kaip esi linkęs organizuoti savo atostogas? Ar iš anksto suplanuoji kiekvieną atostogų detalę? Ar tik apmeti maždaug, ką reiktų per jas nuveikti, bet pasilieki laisvę vietoj nuspręsti, kada ir kaip? O gal tiesiog važiuoji ir nieko negalvoji, kai būsi vietoje, tada ir nuspręsi?
Dvejus metus jau neatostogavau, stengiuosi daugiau dirbti, mokintis... you get the idea :). Jei atostogauciau, planuociau svarbiausius dalykus, visa kita impulsyviai.

17. Apsipirkinėjimas. Ar dažniausiai apsiperki tam tikram laikotarpiui į priekį, ar eini į parduotuvę tada, kai kažko prireikia? Ar mėgsti sudarinėti pirkinių sąrašiukus? Ar turi savo nusistovėjusį vaikščiojimo po supermarketą maršrutą?
Taupau, tik kartais leidziu sau ka nors paprasto... Dienai, dviem i prieki. Stengiuosi judeti kuo daugiau :). Pries izengdamas i parduotuve sudarau kelis marsrutus :).

18. Kiek tau būdingas perfekcionizmas? Ar lengvai gali palikti vieną užduotį ir imtis kitos? Ar labiau mėgsti pasiruošimą veiksmui ar patį veiksmą? Kiek tau būdingas atidėliojimas, užuomaršumas?
Perfekcionistas. Galiu mesti uzduoti del kitos. Gal pasiruosimas. Kartais labai atidelioju, bet siuo metu stengiuosi pakeisti save ir tas po ilgu kovu sekas. Esu issiblaskes, uzmarsus, darbe viska rasausi.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 00:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Kaip ir pats pastebi - atsakinėdami į testus žmonės dažnai "plaukioja"... t.y. galbūt atsakinėja pagal nuotaiką arba pagal tuo metu sprendžiamų problemų aktualumą (juk būname euforijoje arba depresuojame dėl nesėkmių). Kartais atsakinėjama ne taip, kaip yra, bet taip, kokiais norima būti (kas labiau patinka). Ir tuomet visai nesunku ekstravertui virsti intravertu, arba etikui - logikuir t.t. ir pan.
Tai viena.

O antra.
Atitikimo tarp socionikos ir MBTI aš pati dar iki galo neišsiaiškinau. Pirma, kas man iškart krito į akis - "žiauriai" neatitinka intravertų tipai.
Internete yra labai daug klaidinimo, kai tipų žymėjimai tiesiog perkeliami visiškai neįsigilinant. Pvz. INTJ - taikoma Robespjerui, INTP - Balzakui. Čia klaida tame, kad "J" laikoma racionalumo žymėjimu, o "P" iracionalumo. Iš tikrųjų tai yra ekstravertinės funkcijos "apibrėžtumas" arba "neapibrėžtumas"... Ekstravertams tai sutampa su bazine funkcija, tačiau intravertams "J" ar "P" raidė turi būti taikoma kūrybinei funkcijai.

Ištrauka iš: http://forum.socionix.com/index.php?showtopic=2111&pid=14402&st=0&#entry14402
Cituoti:
Therefore:
• all extroverted types correspond directly to their socionics equivalents
• all introverted types have J/P flip

yeilding this list:

MBTI → socionics
ENTJ = ENTj/LIE
ENTP = ENTp/ILE
ENFJ = ENFj/EIE
ENFP = ENFp/IEE
ESFJ = ESFj/ESE
ESFP = ESFp/SEE
ESTJ = ESTj/LSE
ESTP = ESTp/SLE

INTJ = INTp/ILI (NiTE)
INTP = INTj/LII (TiNE)
INFJ = INFp/IEI (NiFE)
INFP = INFj/EII (FiNE)
ISFJ = ISFp/SEI (SiFE)
ISFP = ISFj/ESI (FiSE)
ISTJ = ISTp/SLI (SiTE)
ISTP = ISTj/LSI (TiSE)


Apie tai rašoma ir šiame straipsnyje: http://charakteris.info/kas-yra-mbti
Cituoti:
Gyvenimo būdas: apibrėžtumas (J) / neapibrėžtumas (P)

Myers ir Briggs prie Jungo tipologinio modelio pridėjo dar vieną dimensiją, skirstydamos žmones pagal tai, kokia funkcija – sprendimų priėmimo ar informacijos suvokimo – yra naudojama reaguojant į išorinį pasaulį.

Anot Myers ir Briggs, žmonės, šiuo atveju naudojantys sprendimų priėmimo funkciją, pasauliui parodo atitinkamą savo savybę – mąstymą ar jausmus. Dėl to TJ tipai paprastai atrodo itin logiški, o FJ tipai – empatiški. Myers teigimu, tipai su dominuojančiu apibrėžtumu mėgsta “sutvarkyti visus reikalus”. Tuo tarpu P raide besibaigiantys tipai pasauliui parodo savo suvokimo funkciją (sensoriką ar intuiciją). Dėl šios priežasties SP tipai yra linkę save perteikti kaip praktiškus materialistus, o NP tipai – kaip abstrakčius. Anot Myers, tipai su dominuojančiu neapibrėžtumu nėra linkę apriboti save, priimdami griežtus sprendimus.

Ekstravertų atveju, J ar P parodo jų dominuojančią funkciją; intravertų atveju – pagalbinę funkciją. Pavyzdžiui, ENTJ tipo atveju J parodo, kad dominuojanti funkcija yra pasirinkta sprendimų priėmimo funkcija (ekstravertinis mąstymas). Papildoma funkcija – intravertinė intuicija. Trečioji funkcija – ekstravertinė sensorika, paskutinioji – intravertiniai jausmai (dominuojančios funkcijos priešingybė). Tuo tarpu, pavyzdžiui, INTJ atveju J reiškia, kad sprendimų priėmimo funkcija yra papildančioji funkcija (ekstravertinis mąstymas). Tuo tarpu dominuojanti funkcija yra informacijos suvokimo funkcija (intravertinė intuicija). Trečioji funkcija – intravertiniai jausmai, paskutinioji – ekstravertinė sensorika.
Socionikoje racionalumas ar iracionalumas pavadinime nenurodomas - čia nurodoma, koks aspektas yra bazinėje funkcijoje (jis pavadinime eina pirmiausia). O jau pagal bazinę funkciją sprendžiama, ar tipas racionalus ar iracionalus.
MBTI tipologijoje - pavadinime pirmiausia eina suvokimo aspektas, po to sprendimo (visada, visiems tipams). Norint sužinoti, kuris jų pagrindinėje funkcijoje, o kuris pagalbinėje - reikia spręsti "rebusą": Ekstravertams "J"/"P" raidė nurodo pagrindinę funkciją, o intravertams - atvirkščiai - pagalbinę.

Pirmą kartą radau, kur GRAFIŠKAI vaizduojami MBTI tipų aspektai: http://www.teamtechnology.co.uk/myersbriggs.html
Tai irgi patvirtina, kad intravertų tipų atitikmenys socionikoje tikrai yra INTP - Robespjeras, INTJ - Balzakas ir pan.

Bet čia iškyla problema su kitomis funkcijomis:
Cituoti:
Dominuojanti funkcija
Nors žmonės naudoja visas keturias MBTI funkcijas, viena jų paprastai yra pritaikoma dažniau ir tvirčiau. Ši dominuojanti funkcija yra palaikoma antrosios (pagalbinės) funkcijos bei, šiek tiek mažiau – trečiosios funkcijos. Ketvirtoji ir silpniausia funkcija visada yra dominuojančios funkcijos priešingybė. Myers ją vadino “šešėliu”.
"Šešėlis" - priešingybė bazinei? Išeitų, kad tai sugestyvinė funkcija. Ar ji iš tiesų yra silpniausia? Tuomet taip vadinama "trečioji" gautųsi - aktyvacinė.

Man kirba dar vienas įtarimas (ypač skaitant MBTI tipų aprašymus), kad tai "monstriukai" - socionikoje būtų atitikmuo iš tapataus tipo EGO bloko ir kvazitapataus SUPER-EGO bloko...

Niekur nerandu platesnio MBTI aprašymo "pagal funkcijas", t.y. kur būtų arba platesnis nagrinėjimas kas yra ir kaip veikia tas "šešėlis", koks jo vadmuo? Arba, kur būtų aptarinėjami visos 8 aspektai ir jų veikimas. Gal tai privestų iki didesnio aiškumo?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 00:20 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
O! kol rašiau - Tu ir į testą atsakei.... (ištaisysiu nelietuviškas raides pirmiausia)


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 00:28 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 26 Geg 2009, 20:20
Pranešimai: 11
Miestas: Kaunas
Dekui Liepa. Pagrindus MBTI turiu :), kazkada norejau labai pazinti INFP, visa global center foruma perskaiciau(dabar kazkodel uzdare) ir keles to tipo atstoves pazystu :), nemazai INTP, INTJ forumo, taip pat kazkokia NT mastymui budinga struktura esu sukures. Kiek sitam forume esu skaites, daug randu tiesos, telpu i balzakiskus remus. Seniai stengiuosi is ju islipti, bet tai neitiketinai sunku. Gal kas skaite? http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Book_(Jung)


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 01:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Anglų kalbos kol kas dar nesu įvaldžiusi tiek, kad skaityčiau straipsnius. Mano užsienio kalbos - rusų ir prancūzų...

Ar galėtum truputį plačiau pakomentuoti atsakymus štai į šiuos klausimus:
xcintas rašė:
8.Kas yra praktiškas žmogus? Ar save laikai praktišku(a)? Kaip reaguoji, jei tave pavadina praktišku žmogum arba nepraktišku?
Praktiskas zmogus, kuris greitai atlieka ivairius paprastus buitinius(nebutinai) ir sudetingesnius darbus. Stengiuosi produktyviai dirbti. Reguociau taip:
1054 m. BC Australijos viduryje kengura nusokavo link vakaru 150 metrus ir apsidaire.

15. Ką tau reiškia taisyklės? Kokios ir kur tavo nuomone reikalingos, o kokios- ne?
Ziuronai mus riboja ir fokusuoja.


Apie kengūrą ir žiūronus... Iš ko išplaukia šios asociacijos?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 01:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Bir 2008, 22:52
Pranešimai: 297
Sveikas, xcintai,

sunku susidaryti vienareikšmį įspūdį iš atsakymų (paprastai tik iš ilgesnio bendravimo pavyksta aiškiau nustatyti tikslų tipą), bet panašu į intravertą, logiką ir intuityvą. Dėl i/racionalumo nesu tikras. Taigi, sakyčiau, balzakas ar robespjeras. Sunku iki galo tiksliai užčiuopti pasaulėžiūrą. Kai kurie atsakymai atrodo labiau "robespjeriški", kiti - "balzakiški".

Dėl nuorodos, dėkui. Įdomi knyga. Kaip suprantu, ji ir atspausdinta "senovės rankraščių" stiliumi. Būtų įdomu išties kada pavartyti.

Sėkmės.

_________________
be positive


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 01:33 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 26 Geg 2009, 20:20
Pranešimai: 11
Miestas: Kaunas
8.Kas yra praktiškas žmogus? Ar save laikai praktišku(a)? Kaip reaguoji, jei tave pavadina praktišku žmogum arba nepraktišku?
Kengura, tai nenaudinga informacija, as stengiuosi, zinau koks esu ir darau, tobuleju :)

15. Ką tau reiškia taisyklės? Kokios ir kur tavo nuomone reikalingos, o kokios - ne?
Ziuronai... Intuicija man sako, kad taisyklemis mes apribojame save, nesvarstydami dalyku, kuriu neegzistuoja. Bet tai tik "mano" poziuris.
Isivaizduokit balta lapa ir taska padeta lape. Taskas/Tustuma, Suvokimas/Sprendimas, Taisykle/Galimybe, tokia analogija.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 02:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Intuityvas ryškus, man atrodo.... Tik labai "skūpus" išreikšti save. :wink:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 02:19 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 26 Geg 2009, 20:20
Pranešimai: 11
Miestas: Kaunas
Pirma karta apsilankes siame draugiskame forume isvydau labai daug galimybiu tobuleti :). Is karto nustebino teoriju skirtingumas ir traktavimas, kodel? As tikrai dar neismanau socionikos..., toks ispudis susidare, kad MBTI zvelgia i viska is P puses, o socionika is J. MBTI bando analizuojant savybes daryti funkcini pagrinda, sistemas. Socionika is karto pateikia funkcija ir nagrineja kiek ji atitinka tikrove... Gal tai ir paaiskintu kodel sios teorijos tokios priesingos.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 02:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
xcintas rašė:
toks ispudis susidare, kad MBTI zvelgia i viska is P puses, o socionika is J. MBTI bando analizuojant savybes daryti funkcini pagrinda, sistemas. Socionika is karto pateikia funkcija ir nagrineja kiek ji atitinka tikrove... Gal tai ir paaiskintu kodel sios teorijos tokios priesingos.

Man tai socionikoje viskas konkrečiau, aiškiau, struktūriškiau, schematiškiau..
O MBTI - neaiškios funkcijos, neaiški sistema. Daugiau viskas aprašomojo pobūdžio... Pvz. sensorika - juk kaip skiriasi intravertinė ir ekstravertinė! Kaip diena nuo nakties... Labai norėtųsi daugiau sužinoti apie MBTI tai, ką pabraukiau....


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 22 Lap 2009, 18:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 08:57
Pranešimai: 183
xcintas rašė:


Sveikas, xcinte. Teko matyti kelias iliustracijas inete - vienareikšmiškai nuostabios, turint omenyje, kad pieštos paties Jungo. O leidinio kaina kol kas kandžiojasi, kad parsisiųst.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 23 Lap 2009, 22:47 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
jei ne momentais šmėstelintis iracionalumas, visgi man panašesnis xcintas į robespjerą nei į balzaką. neužčiuopiu :blogic:
bet dar reikėtų patyrinėt jį :wink:

xcintai, o tau pačiam, jei žiūrėti aprašymus pagal funkcijas/aspektus, kuris socioninis tipas artimesnis?

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 23 Lap 2009, 23:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Bir 2008, 22:52
Pranešimai: 297
na, manau, šiuo atveju svarbu ne tiek išsiryškinti :blogic: (nebent būtų svarstoma ar xcintas - etinis tipas), bet būtent, kuri iš šių funkcijų - :wintuition: ir :wlogic: yra svariausia ir svarbiausia. :blogic: bet kokiu atveju (tiksliau - balzako) būtų tik pagalbinė funkcija, kuri nebūtinai turi būti stipriai išreikšta ir pastebima - ypač jei atsakymai buvo pakankami trumpi ir aptakūs.

šiaip, jei skaitai, xcintai, angliškai (ne rusiškai), tai turbūt nieko geriau nėra kaip http://www.wikisocion.org/en/index.php?title=Category:Type_descriptions

p.s. dėl jungo raudonosios knygos - nusprendžiau ją įsigyti :wink:

_________________
be positive


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Tipas?
StandartinėParašytas: 23 Lap 2009, 23:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
xcintai, keletas papildomų klausimų
1. kaip reaguoji į netikėtumus, netikėtus įvykius?
2. yra posakis, "visi pokyčiai- į gera". ką apie tai galvoji?
3. kas yra laikas? kaip tu jauti, suvoki laiką?
4. ar lengva tau laukti kokio nors svarbaus būsimo įvykio? o jeigu nežinai, kada tiksliai jis įvyks, kaip tada?

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Bing [Bot] ir 152 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007