Socionikos forumas

Dabar yra 28 Kov 2024, 18:25

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 02:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Gru 2008, 07:59
Pranešimai: 147
Originalus tekstas yra cia: http://www.socionics.com/prof/entp2.htm

Pries pradedami skaityt turekit omeny, kad pateikta informacija Jus gali izeisti vienu ar kitu aspektu.

"ENTP angelo apibudinimas yra netinkamas, nes jie tikrai smarkiai nutole nuo pastaruju. Taigi, neapsikvailink stebedamas nerangu, ribotos elgsenos, vienisa ENTP kadangi uz viso sito slepiasi itin salta ir racionali mintis kurios "varomoji jega" yra demesio stoka. Jeigu ENTP yra draugiskas tavo atzvilgiu, vadinasi: a) ENTP nori tau patikti; b) ENTP ko nors reikia is taves. Tiesa sakant, ENTP labai svarbu, ka "kiti" apie juos galvoja ir ka jaucia. Siuo atveju, "kiti" yra visi zmones esantys ju aplinkoje, isskyrus artimuosius (gimines, draugai ir t.t.) kadangi pastarieji yra "itraukiami" i ypatinga rata. Jei ENTP atidaro tau duris prie savo apatiniu, tuomet tu, turbut, jau esi "itrauktas" i ta ypatinga rata. Nepaisant to, tu gali save atrasti jau uz ypatingojo rato ribu vos tik suprasi, kad buvai rato viduje."

Taip, kiek man teko susidurt cia su ENTP, tikrai iki angelu ENTP toli. Del ENTP racionalumo viskas yra reliatyvu, nes tai priklauso nuo vertintojo (vadinasi, ir nuo vertintojo socioninio tipo). Pavyzdziui, man, kaip INTJ atstovui, neatrodo, kad ENTP yra itin racionalus (kiek teko matyt sitam forume ENTP veikla). Ar gi galima elgtis racionaliam tipui kaip struciui, t.y. kai atsiranda tariamas pavojus (is tikruju, sio forumo atveju pavojaus ir nera, tad elgtis kaip toliau aprasyta yra kvaila), galva sukist i smeli ir manyt, kad pavojus praeis? Maza to, nors kai kuriu dalyviu postu Liepa ir nemato (del strucio elgsenos propagavimo), taciau, jei kas nors pradeda diskutuot su siais jai nematomais dalyviais, tuomet ji bando kazka atrasinet net NESUPRASDAMA, ar tai jau nebuvo parasyta jos ignoruojamuju dalyviu. Taigi, akivaizdus racionalumo trukumas minimum keliais aspektais. Manau, rasciau ir daugiau trukumu, jei daugiau ieskociau :tongue: ... Tiesa sakant, specialiai isverciau, butent, ENTP aprasyma :happy: , kad dar karta irodyciau, kad Liepos pasirinkta "strucio" strategija jai daugiau kenkia nei padeda, t.y. dabar ji gales tai perskaityt tik, jeigu: 1) kas nors, kas yra motomas Liepai, nukopins viska; 2) pati Liepa atsisakys savo neveiksmingos strategijos. Kazkaip itariu, kad bus 1 variantas :happy: :tongue: (vel gi, irodymas, kad yra racionalumo stoka :smile: )
Sprendziant is sio forumo ENTP, ENTP demesio stoka taip pat akivaizdi. Kad sitam forume suformuotas "bendraminciu" ratelis ir gi akivaizdus faktas, tik idomu, kas ta rateli suformavo: 1) ENTP ; 2) ENFP. Hipoteze, kuria reiketu patikrint: gal abieju tipu atstovai yra suformave savo mintyse atskirus ratelius, kurie realybeje persidengia ir todel visi realaus ratelio nariai jauciasi cia gerai :strange:

"Jei tu leisi ENTP aiskiai suprasti, kad tau jis/ji nepatinka, tuomet labai tiketina, kad busi ENTP priesas numeris 1. Jei jau tapai ENTP priesu, tuomet saugokis kadangi ENTP tikri sukciavimo ir apgaules meistrai (net gi didesni nei ESTP; atkreiptinas demesys, kad ENTP tai atlieka itin meistriskai). Maza to, del to, kad ENTP yra geri psichoanalitikai, ENTP puikiai sugeba numatyti, kaip kiti reaguos i busima situacija. Tiesa sakant, jie gali nukreipti visa pasauli kovot pries tave, jei busi neatsargus. ENTP taip pat turi reta sugebejima susitarti su savo sazine, t.y. ENTP sugeba visus savo blogus darbus pateisinti, tad naktim miega ramiai."

Taigi, tikrai leidau suprast pries mazdaug 1 metus :happy: tik nezinau ar priesas numeris 1 dabar vis dar esu as ar Globas :tongue: ENTP nesaziningumo sugebejimais buvau tikrai nustebintas, is tikruju vienu metu buvo nukreiptas sio forumo "pasaulis" pries mane :smile: Taigi, Liepos karas vis dar tebesitesia, o ji savo sazine nuslopinus (kitu atveju, logika dominuotu jos postuose, o ne ambicijos). Nors ENTP ir sugeba nuslopint sazine, taciau nemanau, kad sazines nuslopinimo kainos nera. Nors tiksliai nezinau ar mano senelis buvo (taip rasyt yra korektiskiau nors zmogus dar tebegyvena sioje asaru pakalneje) ENTP, taciau labai tiketina, kad jis buvo, butent, ENTP. Taigi, dabar asmenybes beveik neliko del Parkinsono ir Alzhaimerio ligu kombinacijos, taciau kol viskas dar buvo jam gerai, tol staigiu "uzsiplieskimu" buvo nemazai. Cia ENTP pamastymui (gal veliau kas nors sugalvos ispletot minti apie tipu sergamuma) pateikiau sia liudna istorija-dabarti.

"Nors ENTP kiti vertina uz ju originaluma, taciau istikruju tie kiti nezino kai kuriu svarbiu niuansu. Taigi, kaip ir ENFP, ENTP yra labai smalsus ir apdoroja labai daug informacijos. Tai primena aukso ieskotoja, kuris siete isplauna visas zemes beieskodamas aukso. Ir ENTP is tikruju zino, kur aukso reikia ieskot, t.y. ENTP daznai supranta nauju isradimu perspektyvas. Nepaisant to, kad si informacija yra pasiekiama visiems skyrusiems pakankamai laiko paieskoms, taciau dauguma zmoniu nesivargina ieskoti. Taigi, dauguma ENTP ideju yra pagristos, butent, sia informacija, o zmones, kurie iki tol nebuvo nieko negirdeje apie tai mano, kad ENTP yra itin originalus.
Is tikruju, ENTP tikrasis originalumas slypi ju soniniame kombinuojanciame mastyme, t.y. ENTP dazniausiai suinteresuoti patobulinti tai, kas jau yra ir apie ka jau yra sukaupta pakankamai ziniu. Pavyzdys bus: James Dyson "cyclone action vacuum cleaner". Sis zmogus sukure sia sistema pasinaudodamas ziniom apie "cyclone effect"; sio efecto fizikinis veikimo principas buvo zinomas seniai (keli amziai). Taigi, sio efekto pritaikymas namu ukyje buvo soninio kombinuojanciojo mastymo rezultatas. Ar sis isradejas isrado ka nors nauja? Ne, jis tik atliko siokius tokius patobulinimus. Vadinasi, ENTP is tikruju turetu buti vertinami ne kaip isradejai, o tik kaip sumanus modernizuotojai.
Pabaigai reiketu pasakyt, kad visi socioniniai tipai gali buti sumanus, isradingi, originalus ir pilni ideju. Turekit tai omeny."

Taigi, racionalus klausimas tuomet butu: kuris tipas tuomet yra "isradingiausias", t.y. nauju ideju generatorius? Gal INTJ :happy: ?

P.S.: specialiai rasiau ENTP santrumpa, o ne pagal socionikos trikampius ir kvadratus arba kvailas triraides kombinacijas :smile: Kodel? Todel, kad Liepa to nemegsta, o pastaruoju metu nekaip sutariam :wink:

_________________
Socionikos poziuriu as esu: LII Normikas dominatorius, o MBTI - INTJ.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 09:45 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 10:50
Pranešimai: 927
Manu, kad Liepai yra labai rimtų problemų su skaudžiąja :wethics: , todėl ir matome daug keistokų dalykų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 10:01 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
Labai keista tema. Jei jau užvadinta, kad apie ENTP, tai ir tikėjausi rasti čia skaitalą apie ENTP. O dabar paima keletą vertimo ištraukų (su stiliaus klaidom, nu bet neesmė, dėkui už tą vertimą) + vieno žmogaus elgesio analizę ir mėgina rašyti apie ENTP sociotipą?? Tai gal vertėjo įvardint temą "LIepos analizė 11:11 akimis"? Būtų kur kas mažiau klaidinantis pavadinimas.
:tongue:

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 11:01 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Gru 2008, 07:59
Pranešimai: 147
Cituoti:
Manu, kad Liepai yra labai rimtų problemų su skaudžiąja :wethics: , todėl ir matome daug keistokų dalykų.


Galetumet parasyt ir daugiau, turint omeny, kad tai nauja informacija daugeliui Jusu.
Cituoti:
Labai keista tema.


Is esmes, cia NE tema, o straipsniukas isverstas is anglu kalbos i lietuviu.
Cituoti:
Jei jau užvadinta, kad apie ENTP, tai ir tikėjausi rasti čia skaitalą apie ENTP.


Ir radai.

Cituoti:
O dabar paima keletą vertimo ištraukų


Deja, ne keleta, o visas :tongue: Akivaizdu, kad net nebuvai macius originalaus straipsnio.
Cituoti:
su stiliaus klaidom


Prasom, nurodyt konkrecius tokius atvejus.
Cituoti:
vieno žmogaus elgesio analizę ir mėgina rašyti apie ENTP sociotipą? Tai gal vertėjo įvardint temą "LIepos analizė 11:11 akimis"? Būtų kur kas mažiau klaidinantis pavadinimas.


Deja, tavo pasiulytas pavadinimas butu NEKOREKTISKAS, MINIMUM del keliu priezasciu: 1) ENTP sociotipo aprasymas yra NE MANO kuryba; 2) komentarai apie konkretu ENTP atstova jau yra mano isvados, taciau is esmes jokiu itin dideliu naujoviu neparasiau, o tik pertikrinau pateiktos informacijos korektiskuma Liepos atvejui; 3) jei isvis reiketu KAZKAIP KITAIP tema pavadint, tuomet korektiskiausias temos pavadinimas butu toks: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais apie Liepa!), taciau toks pavadinimas yra NEIMANOMAS, nes toks temos pavadinimas del tam tikru forumo apribojimu siuo metu yra neparasomas; tiesa sakant, toks pavadinimas tebutu labiau konkretizuojantis, tuo tarpu dabartinis temos pavadinimas yra abstraktus ir todel tikrai korektiskas; ir isvis as juk minejau savo senelio situacija, o kad jis buvo ENTP as isitikines > 95%, tad ekstrapoliacija is tikruju buvo naudojant ne tik Liepos elgesio duomenis, bet ir kito ENTP (tik siuo atveju nieko detaliai neaprasinejau ir nesiruosiu aprasinet, nes: 1) tai yra asmeniska ; 2) mano pasamoneje yra daug informacijos apie sio ENTP elgesi, bet as net nesiruosiu sios informacijos dabar analizuot).

_________________
Socionikos poziuriu as esu: LII Normikas dominatorius, o MBTI - INTJ.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 11:12 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 10:50
Pranešimai: 927
11:11 rašė:
Galetumet parasyt ir daugiau, turint omeny, kad tai nauja informacija daugeliui Jusu.
Turiu prisipažint, kad nei donkichoto tipas, nei konkretūs to tipo atstovai manęs pernelyg nedomina... :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 11:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 08:57
Pranešimai: 183
11:11 rašė:
P.S.: specialiai rasiau ENTP santrumpa, o ne pagal socionikos trikampius ir kvadratus arba kvailas triraides kombinacijas :smile: Kodel? Todel, kad Liepa to nemegsta, o pastaruoju metu nekaip sutariam :wink:


Dėkui 11:11 už vertimą.
Tik turiu vieną klausimą - kuo šioje temoje yra dėta Liepa ? Norėčiau paprašyti visų dalyvių neteršti temos asmeniškumais.

Globas A rašė:
Manu, kad Liepai yra labai rimtų problemų su skaudžiąja :wethics: , todėl ir matome daug keistokų dalykų.


Toks pats prašymas, kaip ir 11:11: neteršti temos apie ENTP asmeniškumais apie Liepą. Jei norite kažką Liepai pasakyti asmeniškai - tam yra AŽ, jei norite diskutuoti apie Liepos tipą - tam būtina sukurti atskirą temą.

Jei toliau šioje temoje bus asmeniškai aptarinėjamas bet kuris forumo dalyvis - temą rakinsiu.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 12:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Gru 2008, 07:59
Pranešimai: 147
Cituoti:
Tik turiu vieną klausimą - kuo šioje temoje yra dėta Liepa ? Norėčiau paprašyti visų dalyvių neteršti temos asmeniškumais.


Atsakau: Liepa = ENTP. Tiksliau sakant, as tiksliai zinau, kad ji yra ENTP. Vadinasi teorija, t.y. ENTP aprasyma be tabu, lyginti su realiu ENTP yra tikrai verta moksliniu poziuriu; ta ir atlikau. Kaip jau rasiau, is esmes nieko savo komentarais naujo apie ENTP neparasiau, o tik patvirtinau aprasymo korektiskuma Liepos atvejui. Jokiu asmeniskumu cia nera, nes rasiau objektyviai.

Tikrai nereikia rasinet sioje temoje pavieniu postu; jei jau rasot, tuomet rasykit DAUG ir i TEMA (kaip as), o ne 1 sakini (daznai net nesusijusi su tema) ir viskas. Atskira tema apie Liepa = kas nores, tas sukurs; as to nedarysiu.

Vis dar laukiu Solanžos atsakymu i mano uzduotus klausimus. Jei is tikruju rasei tik tam, kad kazka parasyt, o nieko, ka pries tai parasei, argumentuot negali, tuomet geriau neatrasyk.

_________________
Socionikos poziuriu as esu: LII Normikas dominatorius, o MBTI - INTJ.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 14:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 08:57
Pranešimai: 183
Cituoti:
"ENTP angelo apibudinimas yra netinkamas, nes jie tikrai smarkiai nutole nuo pastaruju. Taigi, neapsikvailink stebedamas nerangu, ribotos elgsenos, vienisa ENTP kadangi uz viso sito slepiasi itin salta ir racionali mintis kurios "varomoji jega" yra demesio stoka.


Mano paryškinti vertinimai yra ne socioninės, o psichologinės pakraipos, juos galima pritaikyti ne tik ENTP, o visų tipų atstovams, kurie turi elgesio ir bendravimo problemų.

Cituoti:
Tiesa sakant, ENTP labai svarbu, ka "kiti" apie juos galvoja ir ka jaucia. Siuo atveju, "kiti" yra visi zmones esantys ju aplinkoje, isskyrus artimuosius (gimines, draugai ir t.t.) kadangi pastarieji yra "itraukiami" i ypatinga rata.


Paprieštarausiu. Kiek pažįstu ENTP, jie mažai rūpinasi tuo, ką apie juos galvoja kiti. Jiems svarbiau, kaip kiti vertina jų idėjas, o ne jų asmenybes. Jiems tas pats, kaip juos, kaip asmenybes vertina, kur kas svarbiau, kad būtų pripažįstamo jų idėjos ir visa ETP ideologinė sistema.

Cituoti:
Pavyzdziui, man, kaip INTJ atstovui, neatrodo, kad ENTP yra itin racionalus (kiek teko matyt sitam forume ENTP veikla). Ar gi galima elgtis racionaliam tipui kaip struciui, t.y. kai atsiranda tariamas pavojus (is tikruju, sio forumo atveju pavojaus ir nera, tad elgtis kaip toliau aprasyta yra kvaila), galva sukist i smeli ir manyt, kad pavojus praeis?


Ne visai supratau, apie kokius tariamus pavojus yra kalbama ir kada ENTP pasirenka „stručio poziciją“. Gal būtų galima šitą teiginį iliustruoti konkrečiais pavyzdžiais ?


Cituoti:
"Jei tu leisi ENTP aiskiai suprasti, kad tau jis/ji nepatinka, tuomet labai tiketina, kad busi ENTP priesas numeris 1. Jei jau tapai ENTP priesu, tuomet saugokis kadangi ENTP tikri sukciavimo ir apgaules meistrai (net gi didesni nei ESTP; atkreiptinas demesys, kad ENTP tai atlieka itin meistriskai).


Subjektyvus etinio pobūdžio vertinimas, kurį norint galima pritaikyti konkrečiam bet kurio socioninio tipo atstovui.

Toliau po tekstą nesiknaisiojau, kadangi iš esmės didesnė dalis šio teksto yra paremta Forerio efektu.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 15:09 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Gru 2008, 07:59
Pranešimai: 147
Ech ir vel teks aiskint... Ir tik todel, kad patingeta pasiziuret teksto originala...

Cituoti:
Mano paryškinti vertinimai yra ne socioninės, o psichologinės pakraipos, juos galima pritaikyti ne tik ENTP, o visų tipų atstovams, kurie turi elgesio ir bendravimo problemų.


Cituoti:
Subjektyvus etinio pobūdžio vertinimas, kurį norint galima pritaikyti konkrečiam bet kurio socioninio tipo atstovui.


Gal ir taip, bet ka tai keicia? As isverciau toki teksta, o ne pats parasiau taip.
Cituoti:
Paprieštarausiu. Kiek pažįstu ENTP, jie mažai rūpinasi tuo, ką apie juos galvoja kiti. Jiems svarbiau, kaip kiti vertina jų idėjas, o ne jų asmenybes. Jiems tas pats, kaip juos, kaip asmenybes vertina, kur kas svarbiau, kad būtų pripažįstamo jų idėjos ir visa ETP ideologinė sistema.


Gal ir taip, bet, kaip jau minejau, priekaistai turetu buti skirti ne man, o tam, kas si straipsniuka parase.
Cituoti:
Ne visai supratau, apie kokius tariamus pavojus yra kalbama ir kada ENTP pasirenka „stručio poziciją“. Gal būtų galima šitą teiginį iliustruoti konkrečiais pavyzdžiais ?


Na stai, nors vienas klausimas teisingai adresuotas man. Deja, turiu nuvilti ir pasakyt, kad nesiruosiu kartotis (tekste viskas yra parasyta); ir is vis juk buvo raginimai cia daugiau apie Liepa nediskutuot :happy: , tad ir nediskutuosiu.

_________________
Socionikos poziuriu as esu: LII Normikas dominatorius, o MBTI - INTJ.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 15:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 08:57
Pranešimai: 183
11:11 rašė:
Ech ir vel teks aiskint... Ir tik todel, kad patingeta pasiziuret teksto originala...


Tikrai nežiūrėjau į teksto originalą. Ne todėl, kad tingėjau, o todėl, kad turiu daug darbo. Todėl nusprendžiau apsiriboti paties pateiktu teksto variantu.

Cituoti:
Cituoti:
Mano paryškinti vertinimai yra ne socioninės, o psichologinės pakraipos, juos galima pritaikyti ne tik ENTP, o visų tipų atstovams, kurie turi elgesio ir bendravimo problemų.


Cituoti:
Subjektyvus etinio pobūdžio vertinimas, kurį norint galima pritaikyti konkrečiam bet kurio socioninio tipo atstovui.


Gal ir taip, bet ka tai keicia? As isverciau toki teksta, o ne pats parasiau taip.


Aš ir neteigiu, kad taip parašei tu. Ką tai keičia? Daug ką. Pažiūrėkim: kaip pats vertini subjektyvų vertinimą ir objektyvų vertinimą? Taip pat ar ne? Kodėl?


Cituoti:
Cituoti:
Paprieštarausiu. Kiek pažįstu ENTP, jie mažai rūpinasi tuo, ką apie juos galvoja kiti. Jiems svarbiau, kaip kiti vertina jų idėjas, o ne jų asmenybes. Jiems tas pats, kaip juos, kaip asmenybes vertina, kur kas svarbiau, kad būtų pripažįstamo jų idėjos ir visa ETP ideologinė sistema.


Gal ir taip, bet, kaip jau minejau, priekaistai turetu buti skirti ne man, o tam, kas si straipsniuka parase.


Nebuvo nė minties pačiam priekaištauti, juk ne tu esi teksto autorius. Jeigu įkėlei šį tekstą, tai, manau, kad esi ne prieš, jei išsakyčiau savo nuomonę dėl kai kurių tame tekste išsakytų teiginių.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 15:33 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 02 Bal 2009, 15:22
Pranešimai: 30
Sveikučiai :happy:
O ko gi jūs taip baratės? :roll:
O man visai patikai tie entp, tokie mieli, nepavojingi visai :smile:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 17:27 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Gru 2008, 07:59
Pranešimai: 147
Cituoti:
Aš ir neteigiu, kad taip parašei tu. Ką tai keičia? Daug ką. Pažiūrėkim: kaip pats vertini subjektyvų vertinimą ir objektyvų vertinimą? Taip pat ar ne? Kodėl?


Kuomet as rasiau apie objektyvuma as turejau omeny tik tas teksto dalis, kurias pats parasiau. Subjektyvumo dazniausiai as nevertinu is vis. Vis gi, nors ir daug kur siame straipsnyje yra pamineti, butent, etiniai niuansai (tai duoda prielaida manyt, kad viskas yra subjektyvu), taciau tai yra pakankamai objektyvu (kadangi tinka daugumai to tipo atstovu; nemanau, kad autorius sita straipsni parase remdamasis tik 1 ar 2 ENTP elgesio analizes rezultatais).

Cituoti:
Jeigu įkėlei šį tekstą, tai, manau, kad esi ne prieš, jei išsakyčiau savo nuomonę dėl kai kurių tame tekste išsakytų teiginių.


As tai ne pries, bet tai nereiskia, kad as sugebesiu sia tema daug diskutuot. Kodel? Todel, kad as daugiausiai domejausi apie LII, o ne kitus socioninius tipus.

Cituoti:
O ko gi jūs taip baratės? :roll:


Kol kas nesibaram, o diskutuojam :neutral:

_________________
Socionikos poziuriu as esu: LII Normikas dominatorius, o MBTI - INTJ.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 02 Bal 2009, 20:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Bir 2008, 22:52
Pranešimai: 297
Jei ENTP būtų tas pats, kas yra ILE, tai tada šis aprašymas prastas. Jame kai kas tinka apskritai visiems žmonėms (pvz., "ENTP angelu nepavadinsi"), kai kas tam tikrai nesocioninei kategorijai, kai kas kitiems tipams (pvz., sakymas, kad ENTP yra puikūs psichologai, labiau tiktų heksliams (IEE) nei don kichotams (ILE).

Apie gausius subjektyvius (ir į asmeniškumus nukrypusius) šios temos pirmosios žinutės aspektus nekalbėsiu, tik norėčiau pažymėti, kad stručio metafora aptariamame kontekste netikusi. Juk sakoma (rašau "sakoma", nes pats to nesu matęs, ir kažkur esu skaitęs, kad stručiai apskritai taip nesielgia tikrovėje), kad stručiai savo galvą į smėlį kiša mirtino pavojaus akivaizdoje taip mėgindami jo išvengti. Žinoma, jiems tas nepavyksta, tad toks elgesys laikomas ne tik kvailas, bet ir pražūtingas. Žmonių pasaulyje tokį elgesį galima būtų prilyginti analogiškam vaikų elgesiui gaisro metu, kai jie slepiasi nuo gaisro po lova ir dėl to greitai uždūsta. Kitaip tariant, šią metaforą geriausia taikyti tais atvejais, kai žmogus gelbėjasi nuo katastrofos tik atkakliai stengdamasis ją ignoruoti, o nesiima kokių nors konkrečių priemonių jos grėsmei likviduoti.

Šiuo atveju, tamsta nesate kokia nors "mirtina grėsmė" Liepai, todėl jos elgesys nėra šia prasme nei kvailas, nei neracionalus, nei juo labiau pražūtingas. Atvirkščiai, manau, šiuo atveju elgiamasi visai pragmatiškai - tiesiog taupomas laikas ir nekvaršinama galva skaitant ir atsakinėjant į žinutes, kurios - paprastai sakant - tiesiog nėra įdomios. Čia galbūt, beje, kažkiek siejasi su įdėtame aprašyme išsakyta mintimi, kad ENTP labai svarbi dėmesio kontrolė, kurioje įdomumo kriterijus atsirenkant informaciją vaidina esminį vaidmenį.

_________________
be positive


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 03 Bal 2009, 12:11 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Gru 2008, 07:59
Pranešimai: 147
Cituoti:
Jei ENTP būtų tas pats, kas yra ILE


Ne butu, o YRA. Kaip galima nesuprasti tokiu elementariu gyvenimo tiesu :confused: :
Cituoti:
Cituoti:
Liepa (aiskina, kad jei keturios raides = MBTI, o ne socionika): Tai - MBTI tipolgija. Vadinasi, skaitei ne socionikos teoriją, o MBTI tipologiją.

Mano pastaba: ot ir NE :tongue: Jei pazymeta keturiom raidem, o ne 3, tai dar nereiskia, kad tai MBTI :tongue:

Pvz:

http://www.socioniko.net/lt/1.3.rels/index-rels.html (is sito seno puslapio ir radau nuoroda cia)
http://www.socionics.com/prof/prof.htm

Gali tik pykti, kad kai kurie socionikos autoriai kazkada nusprende naudot ir keturraidi zymejima :happy: , bet nieko daugiau. Taip, kad niekas nieko cia neklaidina.


Taigi, o ar bent ziurejai, is kokio www paimtas originalus straipsnis? a? Speju, kad ne, nes kitaip nebutum prirases tokiu nesamoniu. Straipsnis paimtas is: http://www.socionics.com/ (kur tu cia matai MBTI?)

Cituoti:
tada šis aprašymas prastas


Gal ir taip, bet tai yra vienas is nedaugelio tokio pobudzio straipsniu, tad dziaukis, kad bent tokiu YRA, kol PATS NIEKO NAUJO NEPARASEI. Kaip matau, Jums (ne tik tau) rupi tik kritikuot, o patys nieko nesiruosiat konstruktyvaus atlikt.
Cituoti:
Jame kai kas tinka apskritai visiems žmonėms (pvz., "ENTP angelu nepavadinsi"), kai kas tam tikrai nesocioninei kategorijai, kai kas kitiems tipams (pvz., sakymas, kad ENTP yra puikūs psichologai, labiau tiktų heksliams (IEE) nei don kichotams (ILE).


Gal, o gal ir ne.
Cituoti:
norėčiau pažymėti, kad stručio metafora aptariamame kontekste netikusi. Juk sakoma (rašau "sakoma", nes pats to nesu matęs, ir kažkur esu skaitęs, kad stručiai apskritai taip nesielgia tikrovėje), kad stručiai savo galvą į smėlį kiša mirtino pavojaus akivaizdoje taip mėgindami jo išvengti. Žinoma, jiems tas nepavyksta, tad toks elgesys laikomas ne tik kvailas, bet ir pražūtingas.


Tikusi, nes tai stereotipine fraze skirta apibudinti tam tikras situacijas. Siuo atveju, net nebesvarbu kaip si fraze atsirado, svarbu, kad ji yra naudojama. Jei nesutinki, tuomet tau argumentas: ar zinai kaip atsirado "paprotys" praleisti moteris pro duris ir t.t. pirmas, t.y. "moterims pirmenybe" stereotipas? Ne? Atsakau: sis "paprotys" atsirado medziokles metu, t.y. tam kad koks nors zveris esantis oloje, i kuria bandydavo ilysti zmones, nesuzeistu vyro, kuris nesesi ginkla, pirma eidavo moteris. Kaip matai, sio paprocio kilme tikrai nera "grazi" ziurint is dabartiniu poziciju, ypac etiniu,, taciau dauguma zmoniu darbar taip elgiasi ir net nezino kaip tai atsirado (beje, moterys dazniausiai yra patenkintos, kad jas praleidzia).
Cituoti:
Žmonių pasaulyje tokį elgesį galima būtų prilyginti analogiškam vaikų elgesiui gaisro metu, kai jie slepiasi nuo gaisro po lova ir dėl to greitai uždūsta.


Nesiruosiu isradinet dviracio.
Cituoti:
Kitaip tariant, šią metaforą geriausia taikyti tais atvejais, kai žmogus gelbėjasi nuo katastrofos tik atkakliai stengdamasis ją ignoruoti, o nesiima kokių nors konkrečių priemonių jos grėsmei likviduoti.
Cituoti:
Šiuo atveju, tamsta nesate kokia nors "mirtina grėsmė" Liepai


Butent.

Cituoti:
todėl jos elgesys nėra šia prasme nei kvailas, nei neracionalus, nei juo labiau pražūtingas.


NE, tik nera prazutingas (nors ka gali zinot, gal kada nors kas nors ka nors ir "nukals" uz forumo diskucijas :happy: ; t.y. teorine galimybe islieka nors ir ne mano atveju :tongue: )
Cituoti:
Atvirkščiai, manau, šiuo atveju elgiamasi visai pragmatiškai - tiesiog taupomas laikas ir nekvaršinama galva skaitant ir atsakinėjant į žinutes, kurios - paprastai sakant - tiesiog nėra įdomios.


Manyk :happy: tavo teise rinktis :tongue: , taciau tiesa yra tokia:
Cituoti:
Tiesa sakant, specialiai isverciau, butent, ENTP aprasyma :happy: , kad dar karta irodyciau, kad Liepos pasirinkta "strucio" strategija jai daugiau kenkia nei padeda

Cituoti:
Čia galbūt, beje, kažkiek siejasi su įdėtame aprašyme išsakyta mintimi, kad ENTP labai svarbi dėmesio kontrolė, kurioje įdomumo kriterijus atsirenkant informaciją vaidina esminį vaidmenį.


Kazkiek tiesos gal ir yra, bet neabsoliutink.

P.S.: DAUGIAU APIE LIEPA SIOJE TEMOJE NEDISKUTUOSIU ISVIS, t.y. Liepai per daug garbes. Jei nori apie tai diskutuot = kurk nauja atskira tema.

_________________
Socionikos poziuriu as esu: LII Normikas dominatorius, o MBTI - INTJ.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: ENTP Uncovered! (vertimas ; su INTJ komentarais!)
StandartinėParašytas: 03 Bal 2009, 12:27 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Bal 2008, 08:57
Pranešimai: 183
11:11 rašė:
Aš ir neteigiu, kad taip parašei tu. Ką tai keičia? Daug ką. Pažiūrėkim: kaip pats vertini subjektyvų vertinimą ir objektyvų vertinimą? Taip pat ar ne? Kodėl?


Kuomet as rasiau apie objektyvuma as turejau omeny tik tas teksto dalis, kurias pats parasiau. Subjektyvumo dazniausiai as nevertinu is vis. Vis gi, nors ir daug kur siame straipsnyje yra pamineti, butent, etiniai niuansai (tai duoda prielaida manyt, kad viskas yra subjektyvu), taciau tai yra pakankamai objektyvu (kadangi tinka daugumai to tipo atstovu; nemanau, kad autorius sita straipsni parase remdamasis tik 1 ar 2 ENTP elgesio analizes rezultatais).[\quote]

11:11, ar pačiam realiai teko/tenka pažinoti daug ENTP tipo atstovų ? Klausiu, nes man gyvenime artimai teko susidurti su dvejais, prabėgšmom su vienu ir plius ketvirtas ENTP, kurį žinau iš forumo, yra Liepa. Bendraujant su ENTP man visad labiausiai į akis krenta jų :bintuition: Dėl savo ideologijos įtvirtinimo jie mušis, kausis, kryžium gulsis. Plius jie yra visai neblogi organizatoriai. Pasaulį vertina tiek iš :bintuition: , tiek iš :wlogic: , sunkiausia jiems, kai reikia taktiškai gražiai sužaisti, kadangi tiek etinė, tiek sensorinė pusė yra silpnos. Dėl to bendravime ENTP yra ganėtinai aštrūs.

Cituoti:
As tai ne pries, bet tai nereiskia, kad as sugebesiu sia tema daug diskutuot. Kodel? Todel, kad as daugiausiai domejausi apie LII, o ne kitus socioninius tipus.


Man visada buvo labai įdomu sužinoti, kodėl tu domiesi išimtinai tik LII tipu. Juk pasaulis - ne vien LII tipai. Kuo sėkmingiau pažinsi tave supančius žmones, jų savybes, tuo lengviau užmegsi su jais kontaktą ir palaikysi optimalius santykius. Tokia būtų mano nuomonė. Dėl to ir įdomu, kodėl giliniesi tik į saviškį tipą :)


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 102 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007