Socionikos forumas

Dabar yra 28 Kov 2024, 17:32

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 66 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 10:20 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 31 Rgp 2007, 10:37
Pranešimai: 913
Liepa: Aš galiu paklausti taip pat: ar matei nors viena roba, Liepa? Jei nutipavote labai nedaug žmoniu, vadinasi nelabai žinote kaip praktiškai reiškiasi f-jos, kaip realiai atrodo tipai, tame tarpe ir robai. Pripažinkite tai. Todel nereikia tu, kurie tipuoja, vadinti etikeciu klijuotojais. Nelaikykite savo sugebejimu etaloniniais. Jusu tipavimo sugebejimai yra tiesiog prasti.   


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 15:11 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 06 Spa 2007, 11:17
Pranešimai: 191
Globas raš?:
betkoks: Matau, kad netgi pats saves nepažisti, negudruti...


Kas dabar bus?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 22:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Globai, pradek GIRDETI pagaliau - aš bendrauju socionikos forumuose, kur žmones bent jau žino savo tipa. Ar butina juos visus SAU (pagal savo tipologija) revizuoti-pertipuoti? Atsirenku, kas yra tikrai susipažines su socionika, o kam tai tiktai dar vienas žaidimas-pasiburimas testais (ir palieku juos ramybeje). Nei gatveje, nei darbe prie žmoniu nesikabineju...  Praktines naudos (kaip pasinaudoti ar manipuliuoti žmonemis irgi nieškau) - man tai grynai hobis, pažintinis interesas.

Žinau, kad yra ivairiu mokyklu - bet tuomet reikia aiškiai ir ivardinti, kuo remiantis nustatomi tipai (ir nepainioti ivairiu tipologiju, neplakti ju i viena kruva). Pasakysiu tiesiai - man nepriimtina nei taip vadinamos Vilniaus socionikos mokyklos, nei fiziognomikos (tipologo) koncepcija.

Tarp kitko, jusu pozicijos labai panašios - skelbtis vieninteliais žinovais ir pranašais... :tongue:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Vas 2008, 09:53 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 31 Rgp 2007, 10:37
Pranešimai: 913
Liepa raš?:
Ar butina juos visus SAU (pagal savo tipologija) revizuoti-pertipuoti?

Nei gatveje, nei darbe prie žmoniu nesikabineju... 

Praktines naudos (kaip pasinaudoti ar manipuliuoti žmonemis irgi nieškau) - man tai grynai hobis, pažintinis interesas.

Pasakysiu tiesiai - man nepriimtina nei taip vadinamos Vilniaus socionikos mokyklos, nei fiziognomikos (tipologo) koncepcija.

Tarp kitko, jusu pozicijos labai panašios - skelbtis vieninteliais žinovais ir pranašais... :tongue:


1. Visu nereikia, bet jei kyla itarimas del tipo, kodel gi nepasiaiškinus?

2. Norint nustatyti tipa, nebutina prie žmogaus kabinetis.

3. Kaip ir man.

4. Be abejo, ten daug nesamoniu, ypac fiziognomikoje.

5. Vel tie patys priekabiavimai. Jei žmones tipuoja, tai jie daro kažkokias išvadas, jei ne - tai nedaro arba neturetu daryti. Nereikia bijoti nei tureti nuomone, nei ja keisti.



Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Vas 2008, 15:13 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Globai, iš dalies sutinku su tuo, ka išdestei.



Matau viena esmini skirtuma. Tai požiuris i pati tipavimaa.

Kokia ilga patirti betureciau ir kiek bebuciau pažistama su socionika - man tai yra hobi. Nelaikau saves profesionale. Aš pati sau galiu tureti ivairias versijas, bet SKELBTI,kad anas žmogus TIKRAI tokio tipo - susilaikau... Nebent daug su juo bendrauju, artimai pažistu ir galiu sakyti, kad na jau tikrai bent 80 arba 100 proc. esu tikra del jo tipo. Geriausia, kai ir pats tipuojamasis susipažines su socionika ir sutinka su jam nustatytu tipu.



Be to, mes dalyvaujam viešame forume. Tai dar viena priežastis neplatinti nepatikslintos informacijos. O gal mus skaito naujokai? Gal jie mus laiko "asais" (nors patys su tuo ir nesutinkame) - mes tuomet juos klaidintume...



Žinoma, ten kur matau akivaizdžius neatitikimus, prieštaravimus - juos išsakau. Kaip ir šiuo atveju - del Tavo stiprios :wlogic: ... (mano požiuriu, Tu išsisukineji, mieliau nukrypsti i etinius aiškinimusis, užuot išties pademonstraves :wlogic: ). Robo versijos neatlaiko ir toks nekritiškas požiuris i informacijos patikimuma... Kiek man teko bendrauti - susidariau ispudi, kad Robiko žodžiais galima pasitiketi ir pertikrinti nera reikalo - jis išduoda informacija tik su "garantija", kietai, glaustai, ARGUMENTUOTAI.

Arba, kad ir tas sakiniu numeravimas, pzv.  Visu pirma, aš nenumeravau, o ir Tu nepažymejai numeriuu mano citatoje - taigi neaišku, i kokius teiginius atsakineji. (Gerai, aš sugebu išspresti rebusa, kuriems žodžiams skirta triju žodžiu apkramsnota nuotrupa "kaip ir man" - bet foruma skaito ne vien intuityvuus-logikai... :wink: ).  Galetum, pvz. iterpti savo komentarus tiesiogiai po mano teiginiu, kuriuos komentuoji - suskaldydamas paciaa citata i dalis (šitas Robams labai budinga - detalus komentavimas, kiekvieno teiginio išnarstymas).  Ir forumuose malonu skaityti ju žinutes (patikek, domiuosi)


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Vas 2008, 16:13 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 31 Rgp 2007, 10:37
Pranešimai: 913
Liepa: Kai kuriais klausimais musu pozicijos suartejo, kai kuriais - suarteti trukdo, sakyciau, daugiausia tam tikros išankstines nuostatos.

Neverta skirstyti socionikos megeju i profesionalus ir i hobininkus. Nuo to niekas nepasikeis, nes nera griežtos ribos tarp vienu ir kitu. Manau, cia esme kitur, o butent sprendimu priemime - aš juos priimu greiciau nei jus tiek del charakterio savybiu, tiek del loginio racionalo nesamoningo noro tureti situacija apibrežta. O ar sutinka tipuojamas su jam siulomu tipu, ar ne - tai daugiaplanis klausimas, ir šito sureikšminti nereiketu. Nors be abejo, jei jis tikrai gerai išmano socionika, jo nuomone yra svarbi.

Kas del forumo naujoku "tvirkinimo" nepatikslinta informacija, tai neaišku, kas ta informacija turi patikslinti ar patvirtinti. Geriau naujokus tiesiog ispeti, kad socionikoje, ypac praktikoje, yra tiek daug neaiškumu ir netikslumu, tad tik savarankiškai dirbdami ir keisdamiesi savo nuomonemis su kitais jie sugebes igyti teisingesni supratima.

Nenoras pripažinti mano :wlogic: kaip bazines byloja apie jusu nepatyrima socionikos praktikoje. Aš tycia pradejau rodyti logines klaidas jusu tekstuose; šiaip tai nera dideles klaidos, bet tam tikri netikslumai, kurie pastebimi tik turint :wlogic: kaip pirma. Jus i tai nieko nebeatsakote. Darau išvada, kad neturite ka, ir tai yra normalu, nes tai jau nebe jusu veikimo zona.

Ne visai supratau, kas turima omeny kalbant apie mano nekritiška požiuri i informacijos patikimuma. Aš labai kritiškas bet kokiai informacijai. Kita vertus, cia yra diskusiju forumas, todel naturalu dalintis savo nuomonemis, kurios nebutinai turi pretenduoti i absoliutiškuma. Visiškai pritariu, kad robai išduoda informacija glaustai ir argumentuotai. Kaip ir aš.

Del numeravimo ir citavimo - ne visai supratau. Kai smulkiai komentuodamas nurodau jusu logines klaidas, tai lyg ir atitinku jusu poreikius komentarams. O del to, kad kažkas negali susigaudyti, kuri teigini aš komentuoju, tai sorry, ne vaikams rašom.

   


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 66 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 55 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007