Socionikos forumas

Dabar yra 28 Kov 2024, 23:36

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 52 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Loginis sensorinis ekstravertas - Štirlicas
StandartinėParašytas: 27 Geg 2004, 09:48 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 24 Geg 2004, 16:02
Pranešimai: 1585
Štirlicas
"Administratorius"

Racionalus loginis sensorinis ekstravertas
Emotyvistas, kvestimas, negatyvistas, aristokratas

Apibendrinantys bruožai

Bet kokioje situacijoje sugeba tiksliai ir greit priimti sprendimus ir veikti. Visada žino ką daryti ir veikla sprendžia visas problemas. Be galo racionalus, šaltakraujiško proto, mąsto labai nuosekliai, detaliai atrinkdamas visą informaciją, kuri jam naudinga. Veržlus ir darbštus. Įgijęs gyvenimiškos patirties, tampa lankstesnis ir išmoksta taktiškai "prieiti prie žmogaus". Taupiai ir racionaliai elgiasi su pinigais. Konservatyvus tradicijų šalininkas. Nemėgsta kompromisų, trūksta diplomatiškumo.

Daugeliui būdinga sąvybė - heroiškumas, su kuriuo natsiejamai rišasi sentimentalumas. Mėgsta mokyti žmones, kaip reikia elgtis ir apskritai gyventi. Sirgti nemėgsta ir nemoka. Vietoj to, kad duotų organizmui susitvarkyti su liga, stengiasi susigaudyti jos priežastyse, gydyme, priešpastato įvairių gydytojų nuomones ir kaltina juos nekompetentingumu. Pragmatikas: žmonių poelgius vertina naudingumo požiūriu.

Santykiai su žmonėmis

Draugijoje - linksmas, įdomus ir šnekus. Vertina ryšius tarp žmonių, jei jie reikalingi, sugeba dirbtinai palaikyti. Visapusiškai studijuoja žmogų, kad galėtų paaiškinti jo poelgius logiškai. Į per didelį emocionalumą reaguoja įtariai. Tokiais atvejais savo nusistatymą išreiškia replikomis, paskui gailisi, bet atsiprašyti sunku. Nemėgsta pripažinti savo neteisybės. Tada elgiasi pabrėžtinai ramiai. Įniršis - Štirlico prieglobstis ekstremalioje situacijoje, su kuria jis pats negali susidoroti. Jam reikia žmogaus, kuriuo galėtų visiškai pasitikėti. Be jo gali pavirsti į džiūvėsį, pedantą ir niurgzlą. Jam reikia, kad aplinkiniai įvertintų jo sugebėjimus, "paglostytų" savimeilę. Jis nejaučia santykių tarp žmonių, nors ir mąsto apie juos. Reikia, kad kas nors jam paaiškintų, padėtį. Labai rūpestingas, aprūpina savo artimiesiems materialinę gerovę. Tuščiai neplepa.

Darbas

Aistringas kovotojas už kokybę, darbo pagrįstumą ir patikimumą. Bet tai nereiškia, kad jis siekia pergalės bet kokia kaina. Nemėgsta eiti bandymų ir klaidų keliu. Veiksmams turi turėti smulkią informaciją. Prieš pradėdamas ką nors daryti, iš visų galimų kanalų surenka informaciją, ją perskaito ir gerai išstudijuoja. Apsigimęs žvalgas. Nepakenčia neaiškių, painių atsakymų, reikalauja aiškumo ir tikslumo. Labai pareigingas, nekenčia klastos, sukčių ir apsukruolių. Jei ko imasi, stengiasi padaryti iki galo. Nekenčia, kai jį skubina. Darbo aplinkoje sausas ir oficialus, bet neoficialioje aplinkoje stengiasi būti nuoširdus, juokauja.

Jei tampa viršininku, linkęs vadovautis autoritariniais metodais. Negiria už gerai padarytą darbą, laiko tai norma. Jį išmuša iš vėžių neapibrėžtos situacijos, jei trūksta faktų atideda sprendimo priėmimą. Jam reikėtų, kad kas išaiškintų artimiausias veiklos perspektyvas, nes planus jis stengiasi įvykdyti racionaliai, pagal logikos dėsnius. Jei suklysta, neprisipažįsta klydęs, jam sunku atsiprašinėti. Nekenčia, kai jam trukdo dirbti. Moka įvertinti padėtį ir priimti sprendimą. Geras vadovas: tobulina darbo procesą. Stengiasi sukurti visas sąlygas darniam darbui, moka koordinuoti žmonių ir padalinių veiklą. Geriausiai sekasi valdymo sferoje (esant stabiliai situacijai), ekonomikoje, banko kreditų skyriaus darbuotoju, technikos eksploatacijoje ir remonte, žemės ūkyje.

Apranga, tvarka

Turi stiprų šeimininko jausmą savo nuosavybei. Svečių priėmimui ruošiasi lyg paradui. Viskas turi būti išvalyta iki blizgesio. Nervinasi, kad nespės laiku, gainioja namiškius. Visada pasitempęs, kartais net pedantiškai tvarkingas. Kovoja su chaosu ir betvarke, kur ji bebūtų.

Jo drabužiai gražūs, suderinti, kokybiški. Rengiasi skoningai, elegantiškai, perdaug nesipuošia. Mėgsta, kai aplinkiniai gerai apsirengę. Duoda jiems nurodymus pagal savo skonį. Mėgsta klasikinį stilių. Konservatyvus skonyje ir pamėgtuose dalykuose.

Laikas

Savo dieną planuoja. Nepakenčia tuščio laiko gaišinimo, reikalų vilkinimo. Nemėgsta, kai jį kas skubina arba sulaiko. Turi žinoti iš anksto, kada baigti darbą?.

Negalima reikalauti

Švelnumo, diplomatiško elgimosi su žmonėmis, šaltakraujiškumo ekstremalioje situacijoje, lankstaus elgesio, nestandartinių idėjų generavimo.

http://www2.omnitel.net/sauliusb/tipai.htm


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lap 2004, 19:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
POTIPIAI pagal Gulenko, http://www.socionics.org

Štirlicas (ESTJ)

Administratorius užbaigiantysis (loginis)
(Gamintojas - angl.producer)


Stengiasi savo rankomis apjungti visą gamybos ciklą. Geras darbuotojas, nepakenčia nekompetetingumo, pats yra gerai pasikaustęs savo srityje. Labai darbštus, kartais dirba iki paskutiniųjų; mano, kad tik tokiu atveju gali to paties reikalauti ir iš kitų. Gali būti griežtas, spręsdamas apie kitus. Paprastai labai lengvai suformuluoja užduotį. Gamybos srityje siekia atsakingo požiūrio į produktą, mėgsta grožėtis tuo, kas pagaminta, pabrėžia savo prekės privalumus. Gerai moka realizuoti save stabilios rinkos sąlygomis - transporto srityje, armijoje. Apranga konservatyvi, jam svarbiausia - švara, tvarka ir funkcionalumas.

Administratorius inicijuojantis (sensorinis)
(Susiejantis - angl. linker)


Gerai jaučia tarpines gamybos sritis - prekybą, menedžmentą. Labiau išsiblaškęs nei inicijuojantysis tipas, labai linkęs bendrauti, emocionalus, mezgantis kontaktus. Dažnai yra vaišingas, mėgsta komfortą ir jaukumą, taip pat poilsį gamtoje. Lengvai susitvarko su technikos direktoriaus, ūkvedžio pareigomis.

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Geg 2006, 22:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
Truputį užėjo noras papildyti tipų aprašymus.

Štirlicas, ESTJ

Didžiulė tvarka. Tvarka iš didžiosios raidės. Iki visko, visur ir po visko. (Patologija - tvarka vietoj viso kito). Tvarkingumas. Ypatingas tikslumas apibrėžimuose ir išvis, viskame. Siekimas „viską suvesti į (kažkieno!) sukurtą sistemą“ (AA). Skrupulingumas. Užduotys. Instrukcija. Jokių nukrypimų. Viskas - savo vietose. Kaip įkaltas vinis. Arba kamuolys, tiksliai nukreiptas į kampinį lizdą tvirta ranka, žaidžiant biliardą. Bekompromisiškumas. Jokio „pusiškumo“. Griežta reglamentacija. Dėmesio fiksavimas tik į klaidas ir trūkumus, kadangi tai, kas gera, tai normalu, vadinasi, nėra tikslo apie tai ir kalbėti (tame -vienas iš konflikto pasireiškimų su antra kvadra - Jeseninu, kuriam gyvybiškai būtinas jo veiksmų teisingumo patvirtinimas). Dažnai - smulkmeniška globa. „Mašininė“ kalba ir tarpusavio santykių schema. Reikalavimas bet kokį teiginį patvirtinti nuorodomis į išspausdintą medžiagą, tiksliai nurodant šaltinį. „įmonių vadovai su gerai suformuotu veikimo mechanizmu“ (AA). Mandagūs, tačiau nepalenkiami. Blaivus išskaičiavimas. „Rizikos kalkuliacija ir galimybių prielaidos“ (K. Semionov). Štirlico „Intuicija“ – tai tiksliai apskaičiuota logiška išankstinė nuostata, besiremianti skrupulinga didžiulio duomenų banko analize. Humoras - retas ir dozuotas, su smulkiu juokelio ar anekdoto išdėstymu bei jo prasmės paaiškinimu.

Versta iš http://www.socionics.org/type/type_shul.html

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Kov 2008, 21:45 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 07 Bal 2005, 21:30
Pranešimai: 236
Miestas: Vilnius
Solanža: Nu kiek per ziauriai parasei. Beto ir blaivaus isskaiciavimo truksta, ypac jei po ranka ner papildinuko. Daznai pervertinu galimybes bei jegas, ko pasekoje darau klaidas, tiesa retai. Rizikos kalkuliacija tikrai pas mane labai optimistine. Visa kita daug maz panasu, nors nesu labai tvarkingas, mano tvarkingumas formalus- jei kas pasako, kad reikia kostiumo tam darbe, tai nesiosiu net jei ta diena inventorizacija ir dirbsim sandely, paciam be perspejimo nedaeis kad kostiumo nereikia. Ir labai kreivai ziuresiu i tuos kurie ateis i darba be kostiumo tarkim koki penktadieni. jei man niekas nepasakys kad negalima purvinais dzinsais patvarkius masina garaze eiti i diskobara, as jokiu budu pats to nesumastysiu, ir tenais nekompleksuosiu. Tvarka is isores panasi i betvarke, bet galiu paaiskinti kodel kiekvienas daiktas yra butent ten o ne kitur, ir jei kas ta tvarka pakartotinai pakeicia savo nuoziura, man kyla agresija. Ypac buvo sunku pirmus metus gyventi benrabutyje. Paaskui gyvenau su vienu tikrai ar net dviem stirliais ir dar kazkokiu ramiu turbut logiku, tai situacija pasikeite, nusistatem tvarka, daug maz kurie daiktai bendri, kurie skolinami ir poto padedami i vieta, kurie nelieciami, tai visai sauniai sutarem. Tikslumas jau daugiau nuo aplinkos, iprociu ir situacijos, jei situacija standartine, pakanka gairiu, jei viskas nauja, bent is pradziu ramiau gavus tikslias instrukcijas, ribas tarp kuriu galiu elgtis savo nuoziura, ir dazniausiai jas veliau prapleciu, arba geriausia visiska veiksmu laisve, atsiskaitant tik rezultatais bet is pradziu stebint ir patariant (taip geriau nedaryti, NES; daryti taip NES...).


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Kov 2008, 22:16 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Bir 2004, 15:18
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Solanža ten aukščiau pateikė G.Šulmano teksto vertimą.  Jo tipas - Jeseninas.

Man toks požiūris irgi pasirodė truputėlį sutirštintas.  Pasiskaičiau nuorodoje ir Dono tipo aprašymą: taip pat - tarsi pateikti tiktai aštriausiai užkliūvantys kampai...  Sakytum, draugiškas jumoras nurodant  perlenkimus ("nesupyk, bičiuli, bet iš šalies va taip atrodai").

Svyt, manau kad ir Štirlico charakteristiką reikia skaityti - tarsi draugo pastebėtus "trūkumus"....  (juk tai toks geranoriškas "žiaurumas") :wink:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bal 2008, 00:18 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 06 Lie 2007, 23:05
Pranešimai: 186
Solanža: nesutinku :smile: bet kadangi čia Šulmano aprašymas, tai nieko keisto.

taip, štirliai gana tvarkingi žmonės, bet tikrai ne tiek, kad nebūtų jokių kompromisų. tikrai būna ir tikrai toleruoja. bent jau man - nelabai disciplinuotam - kažkaip dėl to bendraujant su tuo problemų nekyla. ir komplimentus moka sakyti, ir paskatinti, paremti, ne vien tik silpnas puses nurodyt.

apskritai šnekant, tai labai puikūs žmonės! :smile:

p.s. vienintelė problema, kurią teko pamatyt, tai šiek tiek gana tiesmukas ("ūkiškas") interpretavimas įvairių dalykų (nepamatant, kad į tai galima pasižiūrėti iš įvairių kampų), ir taip pat gana kietas ėjimas į priekį, nenujaučiant, kad už tokį elgesį gali gauti atgal. tokio diplomatiškumo ir taktiškumo truputį kartais trūksta.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bal 2008, 10:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
vietinis: manau, Liepa jau už mane atsakė, interpretuodama Šulmano tekstus. Aš jai pritariu, kad čia yra tiesiog tarsi geranoriška kritika, aštresnių bruožų pastebėjimas - na kaip draugiškas šaržas. Tačiau gi mes visi žinome, kad tiek Štirlicai, tiek bet kuris kitas tipas turi daug variacijų savo viduje pagal elgesį. Ir tau klius vieni elgesio dalykai Štirliuose, o man - visai kiti.

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bal 2008, 10:49 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 01 Sau 1970, 03:00
Pranešimai: 2914
Štirlicus ir Hugus pernelyg menkai pažįstu (labai paviršutiniškai su jais teko susidurti), todėl man ir įdomu, kaip jiems ten su ta :wintuition:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bal 2008, 11:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
Cassandra: vadinas, reikia dažniau dalyvaut mytuose :wink:

Su Aristokrate labai įdomu pabendrauti. Kita vertus, gal čia tik man, dėl bazinės :wintuition: taip labai krenta į akis, kaip jie su socionu elgiasi laiko atžvilgiu. :strange: :smile:

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bal 2008, 11:11 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 01 Sau 1970, 03:00
Pranešimai: 2914
Solanža rašė:
Cassandra: vadinas, reikia dažniau dalyvaut mytuose :wink:

Su Aristokrate labai įdomu pabendrauti. Kita vertus, gal čia tik man, dėl bazinės :wintuition: taip labai krenta į akis, kaip jie su socionu elgiasi laiko atžvilgiu. :strange: :smile:
Turiu vieną gerą pažįstamą Štirlę, mano buvęs šefas irgi Štirlis. Ai, nežinau...Man jie kažkuo lyg ir labai aiškūs iš vienos pusės, ir ganėtinai nūdni iš kitos... :strange: Toks santykis, matyt. Matai, kad žmogus lyg ir realistiškas ir praktiškas, panašiai kaip ir aš, bet mus domina visai skirtingi dalykai, ir vertinami visai kiti aspektai.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bal 2008, 11:29 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
Cassandra rašė:
Turiu vieną gerą pažįstamą Štiręe, mano buvęs šefas irgi Štirlis. Ai, nežinau...Man jie kažkuo lyg ir labai aiškūs iš vienos pusės, ir ganėtinai nūdni iš kitos... :strange: Toks santykis, matyt. Matai, kad žmogus lyg ir realistiškas ir praktiškas, panašiai kaip ir aš, bet mus domina visai skirtingi dalykai, ir vertinami visai kiti aspektai.
Vat būtent - man lygiai tokie pat nūdni Dostojevskiai atrodo :smile: Kartais lyg ir įdomu būtų paklausyt, bet tik neilgą laiką. Matyt dėl to, kad kaip sakai, domina skirtingi dalykai. Nors Pelenę tai būdavo įdomu paskaityt - ji daug praktinių pavyzdžių pateikdavo.

Isivaizduoju, kad Žukovui su Štirliu reikėtų visai kitokios motyvacijos, kad bendrauti. Visgi, abu šie tipai yra linkę būti lyderiais kompanijoje, tai gal natūralesnis elgesys - atsidalinimas įtakos sferomis, ar kaip tai įvardint :), nei, pvz. bendradarbiavimas.

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Loginis sensorinis ekstravertas - Štirlicas
StandartinėParašytas: 25 Rgp 2008, 22:42 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 07 Bal 2005, 21:30
Pranešimai: 236
Miestas: Vilnius
Lyderiavimas pas siuos logikus yra kitoks, zukovui lyderiavimas svarbus kaip faktas, stirliui tai fonas, jis gali but seseliniu lyderiu, jis nesivers i akivaizdzius lyderius, jei viskas bus pagal jo dudele. jei jo kolektyvas klauso, jam tik smagiau kai yra kad ir zukovas, kuris visus itikina kad taip turi buti, ir taip yra geriausia... o kad yra koks nors kompanijoje lyderis kuris klauso stirlio, bet lyderiauja tose srityse kur stirliui iki lemputes... tegu, is isores mano firmoje (du akcininkai, as ir diuma) pasaliniams atrode kad pagrindinis asmuo diuma, diskusijose su uzsakovais, kandidatais i vairuotojus as paprastai tyledavau, uzduodavau keleta man idomiu klausimu, diuma daug snekedavo, paskui pries priimant sprendima ''pasitardavome''. Man nera porekio buti lyderiu, as juo ir neesu, paprasciausiai nemegstu kai kazkas vyksta ne taip kaip reikia, ar kai kazkas kainuoja per daug kazkuriu resursu. Tuolabiau, bent as nestatau tikslo pries priemones, lyginant su zukovu, as randu daug diplomantiskesnes priemones tam tikslui pasiekt, beje patiko kaip liepa apie diuma parase- ramiai, tyliai ir pasiekia daugiau nei kiti, panasiai ir stirliai, nors jie uz diumas gerokai arsesni, bet ramesni uz zukovus ir lankstesni, gerokai diplomatiskesni.


Paskutinį kartą redagavo svyt 29 Gru 2008, 08:25. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Loginis sensorinis ekstravertas - Štirlicas
StandartinėParašytas: 26 Rgp 2008, 22:36 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Bir 2008, 22:52
Pranešimai: 297
Matyt, sutikčiau, kad vadovavimas (turbūt tikslesnis žodis nei lyderiavimas diskutuojama prasme) žukovui yra svarbesnis (kaip faktas) nei štirlicui. juk žukovas pirmiausia yra sensorikas, ir būtent :bsensoric: (eksternalios apčiuopiamos erdvės valdymas) išreiškia jo programinį tikslą. Štirlicui sensorika yra tik antroji funkcija, ir ją jis gali naudotis tik, kai to reiks. Jam svarbiausia - rezultatas, darbo kokybė etc. Bet kokiu atveju, ir vienas, ir kitas gali būti puikiu, kolektyvą konsoliduojančiu vadovu.

Tačiau dėl Štirlicų lankstumo/diplomatiškumo kažkaip abejočiau. Atvirkščiai, kiek juos stebiu vadovaujančiose pozicijose, tai kartais jie primena man labiau buldozerius siekiant užsibrėžtų tikslų. Tuo tarpu žukovai kaip iracionalai yra daug vingresni. Vienintelis dalykas, dėl kurio šiuo atveju Štirlicai yra diplomatiškesni, tai gebėjimas išklausyti žmogų, o štai žukovai nesibodi ir šiurkščiai ką nors aprėkti, jei kas vyksta ne pagal jų valią. Tiesą sakant, būtent dėl to (kas atspndi, matyt, tas pačias kvadrines vertybes) palankiau žvelgiu į štirlicus nei į žukovus.

O dėl platesnio lyderiavimo (vadovavimo) suvokimo, tai vakar paskaitinėjau vieną ukrainiečių saitą, kuriame tvirtinta, kad tokiam darbui iš esmės labiau tinka ekstravertai nei intravertai. Esą ekstravertai būdami iniciatyvesni ir nebijodami prisiimti atsakomybės blaiviau suvokia išorinę erdvę ir jos kaitos galimybes. Tuo tarpu intravertai, lindėdami vidiniuose jausmuose ir apmąstymuose, yra linkę į viską žvelgti subjektyviau. Perkratęs visus sutiktų vadovų (kurių tipus žinau) atvejus, tame radau nemažai tiesos. Paprastai vadovaujančius postus išties užima ekstravertai, ir jie su tuo neblogai (savaip) susitvarko (kad ir koks tipas bebūtų). O dėl intravertų - kažkaip, regis, kebliau. Gal tik SEI ir SLI (kaip tipus, kurių pirmoji funkcija - sensorika) įsivaizduočiau galinčius imtis vadovavimo. O dėl kitų intravertų suabejočiau. Logikai (gorkiai ir robai) paprastai susipyksta su pavaldiniais ir aplinkiniais (jei pastarieji nepaklūsta jų "viršesnei" nuomonei), Etikai panirsta į asmenines simpatijas (nors, tiesa, pažįstu vieną dostojevskį, užimantį vadovaujantį postą, tai esminių priekaištų lyg ir neturiu, gal tik kartais ryžtingesnio veiksmo pritrūksta), o intuityvai (balzakai ir jeseninai) - į vidinius apmąstymus ir išgyvenimus taip apribodami save nuo aplinkos. Sensorikai intravertai (gabenai ir diumos) taip pat linkę į asmeninius malonumus bei vidinį komfortą (tad būna neretai pernelyg "atsipūtę" - kas vadovui tai jau prabanga), bet :bsensoric: - jų stiprioji vitalinė funkcija, ir prireikus jie tą instinktyviai gali panaudoti.

tiek tų minčių ir interpretacijų.

_________________
be positive


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Loginis sensorinis ekstravertas - Štirlicas
StandartinėParašytas: 27 Rgp 2008, 14:53 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Rgp 2004, 14:51
Pranešimai: 3581
Miestas: Kaunas
actekas rašė:
Gal tik SEI ir SLI (kaip tipus, kurių pirmoji funkcija - sensorika) įsivaizduočiau galinčius imtis vadovavimo. O dėl kitų intravertų suabejočiau. Logikai (gorkiai ir robai) paprastai susipyksta su pavaldiniais ir aplinkiniais (jei pastarieji nepaklūsta jų "viršesnei" nuomonei), Etikai panirsta į asmenines simpatijas (nors, tiesa, pažįstu vieną dostojevskį, užimantį vadovaujantį postą, tai esminių priekaištų lyg ir neturiu, gal tik kartais ryžtingesnio veiksmo pritrūksta), o intuityvai (balzakai ir jeseninai) - į vidinius apmąstymus ir išgyvenimus taip apribodami save nuo aplinkos. Sensorikai intravertai (gabenai ir diumos) taip pat linkę į asmeninius malonumus bei vidinį komfortą (tad būna neretai pernelyg "atsipūtę" - kas vadovui tai jau prabanga), bet :bsensoric: - jų stiprioji vitalinė funkcija, ir prireikus jie tą instinktyviai gali panaudoti.
tiek tų minčių ir interpretacijų.


Čia jau bus OT, nu bet norisi pasisakyt. (Nors reiktų paieškot, kažkur buvo tema apie darbą. apie vadovavimą, berods,nebuvo).
Sakyčiau, kad intravertai mieliau bus smulkaus verslo savininkai arba vidurinės grandies vadovai. Žinau tris balzakus, sėkmingai sukančius savo smulkų verslą. Vieno verslas, galima sakyti, ne toks ir smulkus. Paprastai pasirenkama sritis, kurią jie gerai išmano. Gabenas, kurį pažinojau, irgi turėjo savo verslą.
Jeseninė galėtų turėti savo siuvyklėlę ar kokį masažo saloną (rolinė :wsensoric: ) ar užsiimti dizainu. Robiką irgi pažinojau, vidurinės grandies vadovą.

Vat jei kalbėt apie stambesnį verslą, vadovavimą stambesniam kolektyvu, tai pritarčiau tavo pastebėjimams. Tik manau kad hamletai, nors ir ekstravertai, šiaip sau kaip vadovai.

_________________
Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
 Pranešimo tema: Re: Loginis sensorinis ekstravertas - Štirlicas
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2008, 16:36 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Rgs 2008, 15:41
Pranešimai: 191
As uzaugus su vienu Stirlicu, tai apibudinciau taip: Negatyvistas, viskas turi buti paremta logika, nelinkes rizikuoti, nepripazintas lyderis, taciau pripazinimo jam ir nereikia. Nemegsta klausytis kai kiti skundziasi, nelinkes dalintis tuo kas yra jo, turi nusibrezes savo teritorija i kuria geriau nesibrauti niekam, gali patapti labai arsus. Gana patiklus. Gyvena ateitimi, bet remiasi praeitimi. Kai mane (Napoleone) kas nors provokuoja gincui dazniausiai tyliu karts nuo karto numesdama koki juokeli, bet su Stirlicu man nei tylet, nei juokaut niekada nepavykdavo. Stirlicas gali gincytis keleta valandu ir taip neprieit jokiu isvadu, isskyrus tais atvejais kai partneris pripazista jo tiesa. :happy:

_________________
Take all your problems
And rip 'em apart
Carry them off
In a shopping cart


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 52 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 91 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007