Pelene raš?:
As klausiau ne namai su kuo asocijuojasi, o jaukumas. Na, bet nesvarbu.
Na, tu kaip sensorike prioritetus atiduodi materialiems dalykams, as kaip intuityvas - daugiau dvasingesniems.
Bepigu r?pintis dvasingais dalykais, kai kojos neš?la ir pilvas neurzgia
Aš dvasing? dalyk? irgi toli gražu neatmetu, bet...Kaip sakoma, pirmiausia turi b?ti tvirtas pagrindas, o paskui jau visokios efemerijos...
Na, o man jaukumas asocijuojasi su visisku atsipalaidavimu, "pabegimu" nuo darbu, nuo itampos, kur betkatras laukiamas tuose namuose jaustusi taip pat. Kur galima "kojas susikrauti ant stalo", megautis intymia aplinka, garsiai su kazkuo svajoti, ar fantazuoti, kurti planus ar generuoti idejas t.t. ir pan. Na, zinoma "stiprios grazios sienos" svarbu, nors "jaukiais namais" galima paversti ir palapine, bet viso ko svarbiau zmogus. O kokiam zmogui kokio atsipalaidavimo reikia, cia jau rupinasi ir galvoja etikai intuityvai(alkana - pamaitinti, jei per plepalus neuzsimirsti , verkianti - paguosti, isklausyti, liudinti - prajuokinti ir t.t.).
Aš negaliu atsipalaiduoti, jei namai apversti, l?kšt?s neplautos, trupiniai ant stalo ir pan. Aš tai matau, mane tai erzina ir apie jokias svajones negali b?ti n? kalbos. Su svajon?mis ir fantazijomis pas mane apskritai seklu, nemoku aš to daryti. Aš turiu norus, planus, tikslus, kuri? siekiu ir dažniausiai pasiekiu.
Apie palapin?, bak?ž?, l?šnel?...
...na, savaitei pasirašau, kad tai b?t? namais. Labai sveika kartkart?ms atitr?kti nuo kasdienyb?s ir pagyventi kitomis salygomis. Bet vis?laik gyventi be karšto vandens, dušo, WC, ineto, plauk? džiovintuvo, gal? gale...Na kam tokios aukos XXI amžiuje?
Svarbiausia, sakai, žmogus namuose. Žinoma, kad svarbu namiškiai. Juk, tai, kaip supranti jaukum?, kuri ne d?l sav?s vieno, savaime suprantama. Ir vis d?lto...Ekonomin?, materialin? nepriklausomyb? yra nepaprastai svarbus dalykas, suteikiantis pasitik?jim? ir laisv?s jausm?. Jausm?, kad esi savo pad?ties šeimininkas.
Aha, nor??iau pataisyti, kad alkan? pamaitinti - taip pat ir sensorik? prerogatyva